Zoeken

TT circuit wil contract met Dorna verlengen

13 juni 2012
De TT van Assen wil het bestaande contract openbreken en verlengen tot 2021. De Spaanse rechtenhouder Dorna is bereid hierover te onderhandelen. Dat zei voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit woensdag. Volgens Bos heeft Dorna zelf gezegd dat de TT altijd zal bijven bestaan.

TT_Voorzitter_Arjan_Bos

Het huidige contract tussen Het TT circuit en Dorna loopt af in 2016, maar het circuit wil vooruitdenken en investeren in de toekomst. Niet in de laatste plaats vanwege de opkomende economieën die graag de MotoGP binnen willen halen en voor veel geld prachtige circuits bouwen. Consequentie is volgens Bos wel dat als het circuit de TT wil behouden, er meer geld voor de rechten zal moeten worden betaald.

Bos bezweert dat hij de toegangsprijzen niet te veel wil laten stijgen, en erkent dat de afgelopen jaren de bezoekersaantallen zijn teruggelopen. Het is volgens de TT-voorzitter wel van belang dat er meer toeschouwers komen naar het grootste eendaagse sportevenement in Nederland.

Arjan Bos:
Ook al is de trend dat de bezoekersaantallen de laatste jaren toch iets zijn teruggelopen, is het de bedoeling een stabiel prijsbeleid te voeren. Overigens is de TT zeker niet de duurste race uit de WK-cyclus. Onze prijzen liggen in de middenmoot.
Er moet wat gebeuren, want de bedreigingen zijn er. Ook al is de TT een race van de buitencategorie en hebben we een status aparte vanwege de historie en de nostalgie, Dorna blijft wel een commerciële organisatie die ook nu weer meer geld zal vragen van ons.

Bos stelt dat de TT financieel kerngezond is, maar dat er wel wat moet gebeuren om de TT voor toeschouwers aantrekkelijker te maken. Daarbij is te denken aan meer Nederlanders aan de start van elke raceklasse in de Grand Prix wegrace motorsport. De tijden van Boet van Dulmen en Wil Hartog moeten weer gaan herleven.

Ajran Bos:
Er is een goede vermogenspositie en zelfs een buffer om klappen op te vangen. Neemt niet weg dat we de TT nog aantrekkelijker moeten maken om mensen te lokken. Speerpunt in onze toekomstvisie is meer Nederlandse toprijders. Het streven is in elke raceklasse een Nederlandse wegracer te hebben die meedoet om de toppositie. Terug naar de tijd van Boet van Dulmen en Wil Hartog. Ook zoeken we een aansprekende titelsponsor en denken we aan een internationale topartiest die op ons festival kan optreden.