Zoeken

Training 2013 Isle of Man TT vanwege regen afgelast

29 mei 2013
De fans die naar het eiland zijn afgereisd om de roemruchte Isle of Man TT live te kunnen zien hebben vooralsnog weinig geluk. Vanwege het slechte weer is de training voor de 2013 Isle of Man TT gisteravond afgelast, waardoor de coureurs nog maar amper in actie zijn geweest.

John McGuinness_Isle_of_Man_TT

Afgelopen weekend waren de weersomstandigheden nog perfect, maar de eerste training op zaterdagavond was alleen voorbehouden aan de nieuwkomers op het eiland, die door ervaren rotten als Track Marshall Richard -Milky- Quayle en coureurs John McGuinness, Bruce Anstey en Keith Armor over het 37 3/4 mijl lange circuit voor een verkenningsronde werden rondgeleid. Na de verkenningsronde kwamen de Lightweight TT machines in actie, waarna de eerste trainingsavond door de zijspannen werd afgesloten.

Het fraaie weer was maandag echter voorbij, waardoor de eerste training voor de Superbikes, Superstock en Supersport werd uitgesteld. Rond zeven uur in de avond werd de training voor de Superstock en Supersport raceklasse wel opengesteld, maar rond 19:30 werd de training stilgelegd na het dodelijke ongeval van de Japanse coureur Yoshinari Matsushita.

Voor gisteren had het meteorologisch instituut voorspeld dat bewolking overdag rond 6 uur in de middag in regen zou uitmonden, en dat was precies wat gebeurde met miezerregen op verschillende delen van het circuit. De oorspronkelijke start van 18:20 uur werd door wedstrijdleider Gary Thompson in eerste instantie uitgesteld, om te zien of het zou ophouden met regenen, waarna om 18:35 uur de definitieve beslissing werd genomen de training af te blazen.

De deelnemers van de Dainese Superbike TT, die voor zaterdag staat ingepland, hebben nog drie trainingssessies te gaan om zich op de wedstrijd voor te bereiden. De voorspellingen voor de komende dagen zijn echter goed, waardoor de coureurs hopelijk nog voldoende tijd op een droge baan hebben om zich voor te bereiden op de eerste race van de 2013 TT.