Zoeken

Toni Elias per direct naar WK Superbike

10 september 2013
Toni Elias heeft per direct de overstap van de Moto2 naar het WK Superbike gemaakt. Elias gaat in het WK Superbike rijden voor het Aprilia Red Devil Roma team als vervanging van Michel Fabrizio, die in het Ten Kate Pata Honda team de geblesseerde Jonathan Rea zal gaan vervangen.

Toni Elias

Gisteravond werd door het Blusens Avintia team bekend gemaakt dat met wederzijdse goedkeuring per direct het contract tussen het team en rijder Toni Elias was ontbonden. Ondanks dat volgens het team door beide zijden het maximale was gedaan waren de resultaten tot op heden ronduit teleurstellend te noemen.

De voormalig Moto2 wereldkampioen had tegenover het team al aangegeven voor het komende seizoen zijn zinnen op het WK Superbike te hebben gezet, maar een aanbod van het Aprilia Red Devil Roma team heeft de zaken nu in korte tijd in een stroomversnelling gezet, waardoor hij per direct uit het Moto2 wereldkampioenschap stapt.

In het Red Devil Roma Aprilia team zal Elias de plaats van Michel Fabrizio gaan innemen, die per direct ontslag heeft genomen bij het team. Naar verluid zou Fabrizio niet gelukkig zijn met de late betalingen van het team en ten tijde van de ronde in Silverstone op 4 augustus al hebben gedreigd deze over te willen slaan.

Michel Fabrizio zou volgens insiders momenteel in gesprek zijn met het Pata Honda Superbike team, om binnen het team de geblesseerde Jonathan Rea te vervangen. Rea raakte tijdens de laatste ronde van het WK Superbike in Duitsland geblesseerd en zal de resterende wedstrijden van het seizoen uit moeten zitten.