Zoeken

Toni Elias gaat BMW SBK racer testen

13 september 2011
Toni Elias gaat deze week voor het BMW Motorrad Italia SBK Team een tweedaagse test ten uitvoer brengen op het Italiaanse Misano Adriatico circuit. Het Italiaanse team had hiertoe besloten nadat hun rijder James Toseland vorige week te kennen had gegeven per direct met racen te stoppen.

Toni_Elias_LCR_Honda_2011

Voor het eerst in zijn carrière zal de Moto2 wereldkampioen en huidig rijder voor het LCR MotoGP team gaan rijden op een WK Superbike machine, tijdens een tweedaagse test die voor 13 en 14 september staat gepland. Hoewel deze test zeer zeker als opmerkelijk mag worden gezien, zeker gezien de onzekere situatie van Elias bij LCR, moet achter deze eenmalige samenwerking verder niets worden gezocht.

Het BMW Motorrad Italia SBK Team deed een beroep op Elias nadat het haar eerste coureur James Toseland zich noodgedwongen had zien terugtrekken als professioneel wegrace coureur. Omdat de test al geruime tijd geleden was ingepland deed Sports Director Serafino Foti een beroep op zijn vriend Lucio Cecchinello, teameigenaar van het LCR Honda MotoGP Team. Met goedkeuring van het team en Honda was de weg vrij voor Elias om deed te nemen aan de tweedaagse SBK test op Misano.

Serafino Foti, Sports Directeur BMW Motorrad Italia SBK Team:
Het afscheid van James is zeker niet iets waar we gelukkig mee zijn. Uiteindelijk is James wél tweevoudig wereldkampioen, maar we moeten natuurlijk naar voren kijken. De test op 13 en 14 september was al een tijd geleden ingepland en we wilden Toni uitnodigen om enerzijds zijn interesse te bevredigen en anderzijds te profiteren van zijn ervaring en rij-capaciteiten.

De komende test is niet gericht op het vervangen van James in het kampioenschap, deels ook omdat Toni momenteel in de MotoGP rijdt. Echter, de komende dagen zullen we officieel de rijder bekend maken die de laatste drie wedstrijden van het seizoen voor ons zal gaan rijden.

Ik wil mijn dank uitspreken aan Lucio Ceccinello voor zijn bereidheid om te samenwerken en aan Honda om hier toestemming voor te geven.

Hoewel het team dus duidelijk heeft aangegeven dat Elias puur en alleen voor deze test is ingehuurd, is het niet ondenkbaar dat hij bij het team hoog op de verlanglijst staat voor wat betreft de 2012 lineup van het team. Met Toni's tegenvallende prestaties in de MotoGP, waar hij als Moto2 wereldkampioen het hele jaar als hekkensluiter heeft gefungeerd, zou een overstap naar het WK Superbike geen onlogische keuze zijn.