Zoeken

Tom Sykes blijft bij Kawasaki

26 augustus 2012
Tom Sykes, de Britse coureur die sinds 2010 deel uitmaakt van het officiële Kawasaki fabrieksteam in het WK Superbike, heeft zijn contract met het Kawasaki Racing Team voor het volgende seizoen verlengd. De deal omvat een contract voor een jaar, met nog een optie voor twee verdere jaren.

Tom_Sykes

Sykes is zonder twijfel de meest succesvolle coureur die Kawasaki in decennia heeft gehad. De 27-jarige coureur uit Huddersfield staat momenteel derde in het wereldkampioenschap en had dit seizoen al een overwinning op Monza, acht podiums in totaal en zeven Superpole overwinningen.

Tom Sykes:
Het is fantastisch om zo vroeg in het seizoen al een verbintenis aan te gaan. Het is geweldig om aan de goede kant van de silly season te staan omdat er een grote druk van mijn schouders is en ik denk dat ik mezelf dit seizoen wel heb bewezen. Het vorige seizoen was geen weerspiegeling van mijn kunnen, maar dit jaar heb ik kunnen laten zien waar ik denk toe in staat te zijn. 

Klaarblijkelijk heeft Kawasaki ook fantastisch werk verricht, iedereen kan zien wat we dit seizoen hebben. Ik heb een fantastisch team voor me werken, iedereen in de pitbox. Het is een goed team, goed gemanaged, erg professioneel en ik zou niet om meer kunnen vragen. Dat is de andere reden dat ik heb gepusht om bij Kawasaki te blijven. Het is een fabrieksteam en we hebben zoveel pech gehad dat, ondanks dat we derde in het kampioenschap staan, we zelfs een paar plaatsen hoger hadden kunnen staan in deze fase van het kampioenschap.