Zoeken

Toekomst Grand Prix Brno onzeker

18 maart 2011
Nadat onlangs al het Spaanse circuit van Jerez in financiële problemen is geraakt blijkt ook de Tsjechische Grand Prix van Brno in gevaar te zijn. De financiële ellende van het Automotodrom Brno, dat in 2010 een verlies van ruim € 3 miljoen heeft gemaakt, zal volgens Automotodrom Brno president Ivana Ulmanová het einde kunnen betekenen van de jaarlijkse Grand Prix van Brno.

 Automotodrom_Brno

Hoewel de Grand Prix van Brno, dat al sinds 1965 deel uitmaakt van de Grand Prix racekalender, het afgelopen jaar met 238.000 bezoekers de best bezochte Grand Prix was van 2010 racekalender, was het voor de organisatie een verliesgevend evenement. De netto inkomsten van het Grand Prix raceweekend bedroegen het afgelopen jaar 'slechts' € 2 miljoen, terwijl bij Dorna voor het mogen organiseren van de Grand Prix een bedrag van € 2,87 miljoen op tafel moest worden gelegd.

Volgens Ulmanová konden zelfs de winsten van andere evenementen of verhuur van het circuit voor testen (waaronder SBK, Grand Prix en Formule 1) het verlies van de Tjechische Grand Prix niet dekken.  Het Automotodrom Brno heeft inmiddels Dorna in kennis gesteld dat het geen financiële garantie kan afgeven voor de 2012 Grand Prix van Brno.

Bron: Visordown