Zoeken

Ten Kate blijft in WK Supersport met Hannspree en Fabien Foret

7 januari 2011

Lange tijd leek het alsof Ten Kate Honda zich uit het WK Supersport terug zou trekken, maar op de valreep heeft het team uit Nieuwleusen haar plannen voor 2011 toch rond weten te krijgen. Met hoofdsponsor Hannspree en Fabien Foret als eerste rijder gaat het team voor niets minder dan de 9e supersport wereldtitel.

Fabien_Foret.jpg

De onzekere toekomst van het Ten Kate WK Supersport team was het directe gevolg van Honda's beslissing de focus op het WK Superbike te leggen en de beslissing van hoofdsponsor Hannspree na een verbintenis van vijf jaar met het succesvolle team haar focus elders te gaan leggen. Teammanager Ronald ten Kate wist tegenover motorfreaks te verklaren dat hoewel de intentie al die tijd was gebleven om WK Supersport te rijden het financiële plaatje het plan op losse schroeven had gezet.

Op de valreep heeft het team hoofdsponsor Hannspree alsnog over weten te halen zich voor één jaar aan het WK Supersport team te verbinden, waardoor het financiële plaatje rond kon worden gemaakt. Met beide 2010 coureurs Michelle Pirro en 2010 Supersport wereldkampioen Kenan Sofuoglu dit jaar naar de Moto2 heeft Ten Kate twee Franse coureurs weten te contracteren, voormalig WK Supersport wereldkampioen Fabien Foret en het jeugdige talent Florian Marino, die het afgelopen seizoen al uitkwam voor het Ten Kate Junior Team in de European Superstock 600 en daarbij met drie raceoverwinningen op een tweede plaats in het eindklassement eindigde.

Roland ten Kate:
Onze doelstelling voor 2011 is niets minder dan wereldtitel nummer 9. Ik denk dat we met Fabien Foret een uitstekende coureur in huis te hebben gehaald die zeker in staat moet zijn de wereldtitel te bemachtigen. Fabien won met ons al in 2002, dus je mag het een déjà vu noemen. Ik denk dat we met de jonge Florian Marino, voor wie 2011 vooral een leerjaar zal zijn, en Fabien Foret een perfecte combinatie voor het volgend seizoen hebben.

We willen We willen Hannspree bedanken, en in het bijzonder Lukas Chong, voor hun voortdurende steun in 2011 – we geloven dat we andermaal een winning team hebben en we gaan ervoor om het vertrouwen, wat Hannspree in ons heeft, terug te betalen met meer raceoverwinningen en hopelijk nog een wereldtitel.

Lukas Chong, managing director Hannspree Europe:
We zijn erg blij dat we voor het vijfde achtereenvolgende jaar in het dynamische en geweldige World Supersport kampioenschap onze steun zullen geven aan Ten Kate Honda Racing. Het team heeft een ongeëvenaard record van kampioenschapoverwinningen en werkt op een ongewoon hoog professioneel niveau. Echter, iedereen binnen het team werkt ook met een grote lach op het gezicht en het is de aantrekkelijke mix van technische voortreffelijkheid, professionalisme en plezier, wat zo goed past bij het Hannspree merk. We kijken ernaar uit om in het seizoen 2011 meer overwinningen met het Hannspree Ten Kate Honda team te mogen vieren.

Fabien Foret - #99
Dit is geweldig nieuws voor me en ik kijk echt uit naar dit seizoen. Het is zo’n goed gevoel om weer bij de Ten Kate familie terug te komen – we kennen elkaar vrij goed en ik heb dezelfde motivatie en toewijding als in 2002. Ik hoop natuurlijk dat ik het goed zal kunnen vinden met mijn motorfiets en mijn team en dat we samen weer geweldige momenten zullen beleven. Ik heb de ontwikkeling van de CBR600RR door de jaren heen gevolgd en het blijft dé fiets om op te rijden, aangezien er al zoveel wereldtitels mee behaald zijn.

Mijn eigen doelstelling voor het jaar is persoonlijk, maar als je bij het Ten Kate team rijdt, dan weet je waarschijnlijk vrij goed waaróm je daar bent! Ik train elke dag en bereidt me voor op de testen in Aragon en Portimão, die eind deze maand op de kalender staan, en ik kan echt bijna niet wachten om op mijn motorfiets te kunnen springen.

Florian Marino - #21
Het is nog steeds een droom en ik vind het erg moeilijk om de juiste woorden te vinden om mijn gevoel te omschrijven. Ik sprak tijdens de laatste race in Magny-Cours voor het eerst met Gerrit ten Kate over deze mogelijkheid, maar ik was zo blij toen we eind december eindelijk konden tekenen. Het was mijn mooiste kerstcadeau ooit! Dit jaar zal een leerjaar voor me zijn. Ik ken de meeste circuits wel, maar de World Supersport zal een ander niveau zijn en er zal anders gewerkt worden. Maar natuurlijk heb ik in 2011 de mogelijkheid om te winnen, ik zal niet wachten! Ik heb erg hard getraind om me voor te bereiden op dit jaar, maar er ligt geen druk op me en ik wil van mijn leerervaring genieten – vooral op snelle circuits als Assen en Monza!  

WK Superbike
Hannspree zal in 2011 alleen als hoofdsponsor van het Ten Kate Honda WK Supersport team aantreden, voor het WK Superbike team heeft het team een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken die op 18 januari zal worden bekend gemaakt. Ook in het WK Superbike heeft Ten Kate Honda zich de wereldtitel als doel gesteld en denkt met Jonathan Rea en Ruben Xaus een sterke line-up te hebben.

Ronald ten Kate:
Het nieuwe technische regelement (vanaf 2011 moet worden gereden met de standaard airbox, injectoren en brandstofpomp, red.) en het feit dat het Aprilia nu officieel is verboden met de tandwielaangedreven nokkenassen te rijden zal de raceklasse het komend seizoen nóg competitiever maken, zeker nu ook Kawasaki haar focus volledig op het WK Superbike heeft gelegd.

Ik denk dat we met Jonathan Rea zeer zeker voor de wereldtitel moeten kunnen vechten. Hij heeft het afgelopen seizoen al goede resultaten weten neer te zetten en heeft inmiddels voldoende ervaring om tijdens een slecht race-weekend de schade te kunnen beperken. Wereldkampioen wordt je niet alleen door wedstrijden te winnen, maar vooral door op slechte momenten de schade zoveel mogelijk te beperken.

Ook van Ruben Xaus denk ik mooie dingen te kunnen verwachten, hij wordt veelal afgeschilderd als crashtest dummie maar ik denk dat hij het afgelopen seizoen niet bovengemiddeld veel is gevallen en bovendien niet lekker in z'n vel heeft gezeten bij BMW. Als teamgenoot van Biaggi reed Xaus de sterren van de hemel en ik denk dat hij nog zeker in staat moet worden geacht om op het podium te finishen.