Zoeken

Teampresentatie Moto FGR en Jarper Iwema in Praag

13 maart 2012
In een sfeervol Expo Hotel in Praag trapte MOTO FGR onlangs af met de presentatie van een nieuw Tsjechisch team in het FIM MotoGP wereldkampioenschap, gevormd rond de enige en beste Nederlandse Grand Prix coureur sinds jaren: Jasper Iwema.

Jasper_Iwema_Miroslav_Felgr

De Drent genoot zichtbaar van het in grote getale gekomen internationale journaille dat in Praag voor het eerst in de gelegenheid was kennis te maken met Jasper en de MOTO FGR Moto3-machine. Zelfs een delegatie van de Nederlandse ambassade in Tsjechië was naar Praag getogen om kennis te maken met coureur en team.

Iwema heeft de afgelopen winter op diverse circuits in Spanje reeds 2500 trainingskilometers afgelegd met de nieuwe Moto3 machine en is net terug uit Barcelona waar hij op de baan van Castelloli mocht aanhaken bij de KNMV-selectie onder leiding van KNVM bondscoach en voormalig GP-coureur Barry Veneman. Tegen over Dagblad van het Noorden verklaart Iwema vanuit Praag: ‘Ik heb moed geput uit de trainingssessies met de Moto3. Het gevoel is goed en daar gaat het om. Met de viertaktfiets kun je sneller de bocht in en eerder het gas er weer op zetten. Ik denk dat het karakter van de fiets beter bij mij past.’


Jasper Iwema komt in 2012 met steun van GAMMA, Sport1, Putoline, Coil PNS en Abbink Metaal uit in het FIM wereldkampioenschap motorwegrace voor het Tsjechische MOTO FGR team (Ústí nad Orlicí, Tsjechië). Het team rond Miroslav Felgr en zijn zonen Luboš en Michal werd gevormd in 2003 en is sinds die tijd actief in internationale 125 cc-kampioenschappen met de FGR 125 GP machine, een volledig door het team ontwikkelde en geproduceerde motorfiets.