Zoeken

Team HRC klaar voor de 2014 Dakar

20 december 2013
Het Honda fabrieksteam 'Team HRC' heeft haar voorbereiding op de Dakar Rally afgerond en is klaar voor de 2014 editie van deze monster-Rally, die in januari in Argentinië, Bolivia en Chili zal worden verreden. De komende editie zal Honda met een vijf man sterk team aantreden, met onder andere de van Husqvarna overgestapte Joan Barreda.

2014 Dakar_Team

Na begin dit jaar de vuurdoop te hebben gehad is Honda er alles aan gelegen de komende editie van de Dakar Rally met de beker naar huis te gaan. Om dat te realiseren werd onder andere het succesvolle Duitse Speedbrain team ingelijfd, dat de Husqvarna machine voor Honda heeft ingeruild.

Nummer één rijder van Speedbrain Joan Barreda, die dit jaar zelfs kortstondig aan de leiding van de Dakar Rally ging, bleef het team trouw, waarmee Honda een ijzersterke rijder in handen heeft. Naast Barreda zullen de Portugees Helder Rodrigues, de Brit Sam Sunderland, de Argentijn Javier Pizzolito en de Portugees Paulo Concalves aantreden met de CRF450 Rally machine.

Team HRC heeft de CRF450 machine de afgelopen maanden al uitgebreid getest en ingezet tijdens de Marokko Rally 2013 en de Marzouga Rally 2013 afgelopen oktober. Twee Rally's die als generale repetitie voor de Dakar worden gezien en dit jaar door Honda op naam werden geschreven.

Tetsuo Suzuki, Senior Managing Officer and Director,
Chief Operating Officer, Motorcycle R&D Centre, Honda R&D Co., Ltd.,
President, Honda Racing Corporation:
Sinds dat we begin 2013 in de Dakar zijn ingestapt heeft het Motorcycle R&D centre en HRC de focus gelegd op de ontwikkeling van een uitmuntende machine en een winnend team. De 2014 Dakar Rally duurt meer dan twee weken lang, maar gedurende deze race zullen we vechten om te finishen om onze dromen en opwinding met onze klanten te delen. Vanaf de komende Dakar zal HRC een stap vooruit gaan zetten om de spanning van tweewieler motorsport met onze klanten wereldwijd te delen en we kijken uit naar onze constante steun voor HRC's activiteiten.

Naast Team HRC heeft Honda een productiemodel van de CRF450 Rally racer voor teams beschikbaar gesteld. De Argentijn Pablo Rodriguez, de Braziliaan Jean Azevedo en de Spanjaard Laia Sanz zullen de 2014 editie met dit productiemodel gaan rijden, dat ter plekke door Honda technisch zal worden ondersteund.

Katsumi Yamazaki, Dakar Rally TEAM HRC director:
Alles was nieuw en we hebben van de 2013 Dakar Rally veel geleerd, de laatste keer dat we hadden deelgenomen was 24 jaar geleden. Dit jaar hebben in korte tijd we een winnend team samengesteld, waarbij zorgvuldig de machine, de rijders en de crew is afgewogen. We hebben meer vertrouwen gekregen dat de goede weg is ingeslagen, nadat we de Marokko en Merzouga Rally met de nieuwe CRF450 Rally machine wisten te winnen en ons team zal haar uiterste best doen om het ultieme doel te halen, het winnen van de Dakar Rally. We hopen dat iedereen ons zal aanmoedigen als we vechten tot aan de geblokte vlag.