Zoeken

Suzuki wil deelnemen aan 2013 MotoGP tests

12 december 2012
Het lijkt erop dat Suzuki inderdaad in 2014 weer terug gaat keren naar de MotoGP. De Japanse motorfabrikant, die zich het afgelopen seizoen noodgedwongen uit de koningsklasse van de wegrace motorsport terugtrok, heeft bij Dorna een verzoek ingediend om het komend seizoen deel te mogen nemen aan enkele officiële MotoGP testen.

Suzuki 2014_MotoGP_prototype

Met de bekendmaking van Suzuki zich terug te trekken uit de MotoGP gaf de Japanse fabrikant al aan dat dit slechts van tijdelijke aard zou zijn en hoopte in 2014 weer terug te kunnen keren. In mei van dit jaar werd een nieuw prototype racer al in Japan gespot, wat de intentie van Suzuki leek te bevestigen.

In gesprek met de BBC heeft Dorna's grote baas Carmelo Ezpeleta nu aangegeven inderdaad met Suzuki in gesprek te zijn. Ezpeleta vertelde tegen de BBC dat door Suzuki een verzoek is ingediend om het volgend jaar aan enkele testen deel te mogen nemen. Als alles goed gaat wil Suzuki dan in 2014 weer terug gaan keren.

Ezpeleta liet tegenover de BBC echter ook doorschemeren dat een eventuele terugkeer van Suzuki geen noodzaak is voor de MotoGP. Momenteel zijn slechts drie fabrikanten (Honda, Yamaha en Ducati) vertegenwoordigd in de MotoGP en Ezpeleta is er niet van overtuigd dat de startgrid meer fabrieksteams nodig heeft.

Carmelo Ezpeleta:
We hebben met Honda, Yamaha en Ducati momenteel drie fabrikanten in de MotoGP. Als Suzuki terugkeert worden dat er vier, wat eenzelfde aantal is als de Formule 1, dus is het geen groot probleem. Het belangrijkste is echter dat we meer competitieve wedstrijden krijgen. Als we dat voor elkaar krijgen met een fabrikant erbij dan is dat des te beter, maar competitieve motoren is hier het sleutelwoord.

Naar verluid zou Suzuki met Randy de Puniet in gesprek zijn geweest om de nieuwe MotoGP racer te testen, maar de Fransman is al onder contract bij het Power Electronics Aspar CRT team. De Puniet werd in het verleden al aan Suzuki gelinkt, voordat de fabriek haar vertrek uit de MotoGP bevestigde.