Zoeken

Suzuki rondt tweede test MotoGP Motegi af

7 augustus 2013
Suzuki heeft een tweedaagse test op het circuit van Motegi afgerond. De test werd de eerste dag door hevige regenval geplaagd, maar de tweede testdag waren de condities stukken beter waardoor volgens Suzuki alsnog voldoende data door testrijder Randy de Puniet kon worden verzameld.

Suzuki Motegi_Randy_de_Puniet_MotoGP

Vanwege de zware regenval was van testen de eerste dag amper sprake, maar de tweede dag was met een temperatuur van 30° weer zonnig en droog, waardoor door het Suzuki team twee nieuwe chassis configuraties konden worden getest. Testrijder Randy de Puniet ging in de ochtend twee maal onderuit, zonder daarbij de Suzuki MotoGP machine ernstig te beschadigen.

De Puniet reed in de middag een tijd van 1'48.60 en was daarmee ruim anderhalve seconde langzamer dan de inofficiële tijd die eind mei tijdens zijn eerste test in Motegi was gemeten, maar volgens Suzuki waren de tijden wel in lijn met de eveneens aanwezige Honda en Yamaha testrijders. Vanwege het warme weer en het gladde asfalt was de grip niet bijzonder goed.

Het team moet nu gaan beslissen met welk van de twee configuraties men verder door gaat ontwikkelen voor de komende test, die volgende maand op het circuit van Misano staat ingepland, om meer grip en stabiliteit te creëren.

Randy de Puniet:
Deze test hadden we niet zo veel geluk met het weer, gisteren zaten we de hele dag in de pits. Ook was vandaag de baan erg glad en was het heel erg heet, waardoor er weinig grip was, maar we hebben een goede richting gevonden bij een van de chassis configuraties die beschikbaar waren. Bij een chassis vond ik een beter contact gevoel met de band en een beter gevoel bij het insturen van de bocht, dus daar zullen we de volgende maand in Misano mee verder gaan. De regen kwam opnieuw weer voor het eind van de test en dus heb ik mijn rondetijd niet meer kunnen verbeteren, maar al met al zijn we erg tevreden.

Davide Brivio, Team Manager:
Vandaag was een goede dag voor ons ontwikkelingsprogramma. We waren in staat om verschillende configuraties te testen met verschillende settings en we probeerden het gedrag van de motor in verschillende condities beter te leren begrijpen. We hebben een van de twee chassis kunnen kiezen om verder te gaan ontwikkelen. In de tussentijd hebben onze engineers goede informatie vergaard die nuttig is voor de volgende fase van ontwikkeling.