Zoeken

Suzuki in contact met Brivio voor testen MotoGP

27 januari 2013
Hoewel officieel nog niets is bevestigd, wordt het wordt steeds aannemelijker dat Suzuki in 2014 inderdaad terugkeert naar de MotoGP. Voor het 2013 MotoGP testseizoen heeft Suzuki niemand minder dan voormalig Yamaha MotoGP teammanager Davide Brivio gecontacteerd, zo heeft Brivio via Twitter laten weten.

Davide Brivio 

Het is geen publiek geheim dat Suzuki niet heeft stilgezeten nadat het merk, dat decennialang verbonden was aan de 500cc/MotoGP, zich als gevolg van de kredietcrisis noodgedwongen had teruggetrokken uit de MotoGP. Suzuki gaf daar destijds bij aan dat de terugtrekking slechts van tijdelijke aard zou zijn en dat het zeker de intentie had in 2014 weer terug te keren.

Een intentie die het afgelopen voorjaar jaar werd bevestigd, toen een nieuw Suzuki MotoGP prototype in Japan tijdens testwerkzaamheden werd gespot. Eind vorig jaar bevestigde Dorna's grote baas Carmelo Ezpeleta dat door Suzuki officieel een verzoek was ingediend om in 2013 aan enkele MotoGP testen deel te nemen.

Dat men bij Suzuki zich serieus op een terugkeer naar de MotoGP aan het voorbereiden is, blijkt uit de door Davide Brivio verstuurde Tweet waarin hij aangeeft door Suzuki te zijn benaderd. Brivio behaalde grote successen met Valentino Rossi ten tijde van zijn Yamaha MotoGP avontuur en zal als geen ander in staat zijn het testwerk van Suzuki in goede banen te leiden.

Volgens Brivio zijn hij en Suzuki op dit moment enkel slechts in gesprek en is hij niet de enige waarmee Suzuki in gesprek is. In zijn Tweet zegt Brivio dat Suzuki nog niets heeft beslist voor 2014, maar dat het puur om testen in 2013 gaat.

Bron: Davide Brivio (Twitter)