Zoeken

Suzuki in 2011definitief met eenmans team in MotoGP

8 november 2010

Na veel wikken en wegen heeft Suzuki definitief besloten het volgend seizoen met maar één rijder, Alvaro Bautista, aan de start van de MotoGP te verschijnen, zo hebbend de Japanners in een officieel persbericht laten weten. 

Alvaro_Bautista_Suzuki_MotoGP.jpg

Het gerucht ging al langere tijd dat Suzuki in 2011 maar één rijder aan de start zou willen brengen, maar Dorna's Carmelo Ezpeleta had Suzuki duidelijk te kennen gegeven het merk aan haar overeenkomst twee motoren in de MotoGP in te zetten te zullen houden. Het terugtrekken van één fiets zou dientengevolge een forse boete van Dorna opleveren.

Met de bekendmaking lijkt het erop dat Suzuki de gok heeft gewaagd dat de soep uiteindelijk niet zo heet gegeten zal worden. Het gerucht gaat daarbij ook dat Suzuki een deal zou hebben gemaakt met Dorna, waarbij in ruil voor het éénmans team in 2011 het merk zich voor langere tijd aan de MotoGP zou verbinden. Vanaf 2012, als het nieuwe 1000cc regelement van start gaat, zou Suzuki dan weer twee motoren aan de start willen brengen.