Zoeken

Stoner: Rossi heeft zich nooit echt ingezet

16 augustus 2012
Op de vooravond van de Grand Prix van Indianapolis heeft Casey Stoner de ketel in de MotoGP flink opgestookt. Na aanleiding van het nieuws dat Rossi weer terug naar Yamaha gaat stelt de tweevoudig wereldkampioen dat Rossi de Ducati nooit op de limiet heeft willen rijden.

Casey_Stoner_Laguna_Seca

Het huwelijk tussen Rossi en Ducati had een droomhuwelijk moeten worden, maar werd uiteindelijk een nachtmerrie voor beide partijen. Rossi beschuldigt Ducati ervan de Desmosedici niet snel genoeg te ontwikkelen, maar volgens Stoner moet Rossi vooral de hand in eigen boezem steken.

In een interview met onze Britse collega's van MCN heeft Stoner gesteld dat Rossi de motor nooit op de limiet heeft willen rijden en brandde de negenvoudig wereldkampioen en zijn crewchief Jeremy Burgess af op hun woorden dat ze de Ducati wel even zouden omtoveren in een fiets waar iedereen op zou kunnen winnen.

Casey Stoner:
Ze hebben hun woorden vanaf de eerste dag moeten inslikken. Jerry stellen dat hij 80 seconden nodig zou hebben om die fiets te fixen en dat het een simpele issue was. Nu zijn ze bijna twee jaar verder en hebben nog niks gepresteerd.
Valentino wil klaarblijkelijk niet tot de limiet pushen op een motor die niet perfect is, dat heeft hij zelf toegegeven. Blijkbaar wil hij zich niet inzetten op de Ducati.
Ik heb alleen maar medelijden met Ducati dat Rossi daar naar toe is gegaan en niets heeft gedaan, behalve bijna twee jaar lang klagen over de fiets. Het aantal keren dat die gozer zijn woorden heeft moeten terugnemen is niet normaal, maar mensen blijven hem daarvoor vergeven.

Straffe woorden van Stoner, die ergens wel recht van spreken heeft. Hoewel ook hij continu klaagde bij Ducati over de fiets wist de 26-jarige Australier drieentwintig overwinningen met de Desmosedici te behalen, waar Rossi in zijn anderhalf seizoen niet verder is gekomen dan een magere tweede en derde plaats. Ook ten opzicht van zijn teamgenoot legt Rossi het af, de afgelopen race op Laguna Seca lag Rossi tien seconden achter Hayden voordat hij in de Corkscrew onderuit ging.

Bron: MCN