Zoeken

Sterilgarda Yamaha team voorgesteld

12 februari 2010

Sterilgarda_Yam.jpgSponsor Sterilgarda is gebleven maar zowel wereldkampioen Ben Spies (MotoGP, Yamaha Tech3) als Tom Sykes (SBK, Kawasaki) verlieten al dan niet gedwongen het team en Cal Crutchlow (wereldkampioen WSS) en James Toseland (MotoGP, Yamaha Tech3) werden binnengehaald. De machine bleef ook grotendeels hetzelfde. Een aantal veranderingen werden doorgevoerd op het gebied van aerodynamica, vermogen en gewicht. Zo werd de Yamaha R1 3 kilo lichter en 8 PK sterker over het gehele toerenbereik, kreeg een nieuwe tank (carbon), kreeg een radiateur met een andere vorm voor betere koeling en minder luchtweerstand, een nieuw ontworpen onderkuip werd gemonteerd en als klap op de vuurpijl een nieuw uitlaatsysteem van sponsor Akrapovic.

Sterilgarda_Yam4.jpg

James Toseland:
De eerste race is over twee weken en de testen waren veelbelovend nadat ik twee jaar met een GP motor had gereden. Na de test in Phillip Island zou alles op persoonlijk vlak en machine technisch klaar moeten zijn om vanaf de eerste race voor topposities te strijden.

Cal Crutchlow:
Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, het gaat een mooie uitdaging worden, maar hard! Het testen is goed verlopen, hopelijk kunnen we dat in de eerste paar races omzetten in goede resultaten en vandaaruit verder bouwen. Ik weet dat we het goed kunnen doen.

Laurens Klein Koerkamp:
Na een ongelofelijk succesvol seizoen te hebben beleefd vorig jaar is het nu weer ‘back to business’. We hebben twee nieuwe coureurs en we hebben de motor in de winter naar een hoger plan gebracht, we willen de titel natuurlijk wel bij Yamaha zien te houden. Het startveld ziet er dit jaar zeer sterk uit maar wij hebben twee van de sterkste coureurs voorin het veld.

Sterilgarda_Yam2.jpg
Ook het kleurschema van het Yamaha SBK team is niet ingrijpend veranderd. De nummers op de zijkant van de kuip is een goeie zet!

Sterilgarda_Yam3.jpg
Vooral meer wit bij het Sterilgarda Yamaha team.

Sterilgarda_Yam5.jpg