Zoeken

Spies verlaat Yamaha eind seizoen 2012

25 juli 2012
Ben Spies heeft gisteren bekend gemaakt het komende seizoen niet meer voor Yamaha te zullen rijden in de MotoGP. De Amerikaan maakte via Twitter bekend het Yamaha MotoGP fabrieksteam aan het eind van dit seizoen te zullen gaan verlaten.

Ben_Spies_Yamaha_MotoGP

Enkele dagen voor de U.S. Grand Prix op het circuit van Laguna Seca heeft Ben Spies voor behoorlijk wat opschudding gezorgd door op niet te misstane wijze zijn vertrek bij het Yamaha MotoGP fabrieksteam aan te kondigen. Volgens Spies liggen er aan zijn beslissing om bij Yamaha te vertrekken talloze redenen ten grondslag, maar zal hij pas openheid van zaken gaan geven wanneer het moment juist is.

De enige verklaring die Spies heeft gegeven is dat er een aantal mensen binnen Yamaha zijn die hij niet graag ziet vertrekken. Voorafgaand aan zijn beslissing had Spies uitvoerig overleg gehad met zijn sponsoren, die hem vooralsnog onvoorwaardelijk blijven steunen. Na een veelbelovend debuut in het Tech 3 team maakte Spies het afgelopen seizoen de overstap naar het fabrieksteam, maar is tot dusver niet in staat geweest om uit de schaduw van teamgenoot Jorge Lorenzo te treden.

Uit de aankondiging van Spies Yamaha te zullen gaan verlaten is duidelijk op te maken dat de Amerikaan het momenteel niet naar zijn zin heeft binnen het team, wat deels ook de tegenvallende resultaten zou verklaren. Met Spies weg bij Yamaha en Cal Crutchlow een aanbieding van Ducati op zak lijkt het erg aannemelijk dat het tweede Yamaha fabriekszitje het komende seizoen door Andrea Dovizioso zal worden gevuld.