Zoeken

Spies tekent voor Yamaha fabrieksteam in 2011

27 augustus 2010

Op de vooravond van de tweede Amerikaanse MotoGP, op het legendarische circuit van Indianapolis, heeft Yamaha bekend gemaakt Ben Spies voor het komende seizoen te hebben aangetrokken als vervanger van Valentino Rossi, die Yamaha voor Ducati zal gaan verlaten.

Ben_Spies_Yamaha_2011.jpg

We wisten het natuurlijk allemaal al, en na het vertrek van Valentino Rossi naar Ducati had Yamaha zelf al aangekondigd met Spies in gesprek te zijn voor een contract voor 2011, maar nu is het dan officieel. De 26-jarige coureur zal geheel volgens planning, na 2 AMA en 1 WSBK Superbike titels, het komende seizoen uitkomen voor het officiële Yamaha MotoGP fabrieksteam.

Lin Jarvis, managing director Yamaha Motor Racing:
We zijn verheugd dat Ben ons fabrieksteam het komende seizoen zal komen versterken. Ben heeft in zijn MotoGP debuutjaar laten zien veel in zijn mars te hebben. Hij heeft snel geleerd en sterke resultaten neergezet, inclusief een welverdiend podium in Silverstone. Indrukwekkend voor een rookie.

We geloven dat Ben een toekomstige titelkandidaat is en dat hij goed bij ons team zal passen. Zijn doel voor komend jaar is te blijven leren, vechten voor het podium en proberen enkele wedstrijden te winnen. Ik wil mijn dank uitspreken aan Herve Poncharal en het Tech3 team voor het onder hun hoede nemen van Ben dit seizoen en hem zulke goede training te geven. Ik hoop dat hij hun dat dit seizoen nog kan terugbetalen met nog meer podium resultaten in de tweede helft van het seizoen en het team daarmee de status 'beste satelliet team' te verwerven.
Ben Spies:
Mijn eerste jaar in de MotoGP is een groot leerjaar geweest en daarvoor wil ik Herve Poncharal en het gehele Tech3 team bedanken, mijn Amerikaanse monteurs die mij in dit geweldige avontuur trouw zijn gebleven in het bijzonder. Met op slechts vier van de tot nu toe tien circuits eerder gereden ben ik blij nu al een podium te hebben gescoord. Ik ben vooral verheugd dat Yamaha mijn talent heeft erkend en mij in de gelegenheid heeft gesteld al zo vroeg in mijn carrière de stap naar het officiële fabrieksteam te kunnen maken. Ik geloof dat door samen te werken met de Yamaha staff en mijn monteurs, we in staat zullen zijn de M1 verder te ontwikkelen en de volgende stap de maken: regelmatig het podium betreden, gevolgd door toekomstige wereldtitels.