Zoeken

Spies stopt met racen

26 oktober 2013
Ben Spies stopt met racen. Op de Motegi Twin Ring werd het nieuws door de Amerikaan en Ducati naar buiten gebracht. De vorig jaar opgelopen blessure bleek hardnekkiger dan gedacht en heeft de 2009 WK Superbike wereldkampioen tot deze beslissing gedwongen.

Ben Spies_Pramac_Ducati

Ducati Motor Holding en Ben Spies melden vandaag in een gezamenlijk persbericht dat de Amerikaan in 2014 niet meer zal racen. Beide partijen zijn tot een overeenkomst zijn gekomen voor wat betreft de ontbinding van zijn huidige contract. Spies had een tweejarig contract met Ducati getekend, om in het 2013 en 2014 seizoen voor het fabrieksondersteunde Pramac team te rijden.

Zijn vorig jaar in Maleisië opgelopen schouderblessure bleek echter hardnekkiger dan gedacht, waardoor Spies dit seizoen uiteindelijk maar twee wedstrijden in actie kwam. Na een intensief revalidatieproces was Spies in Indianapolis eindelijk weer op de baan, maar kwam in de vrije training tot twee maal toe ten val en was daardoor opnieuw uitgeschakeld.

De operaties die Spies in beide schouders is ondergaan hebben de Amerikaan doen twijfelen of hij het komend jaar in fysiek in staat zal zijn om te rijden, waardoor het gezamenlijke besluit is genomen om het contract te ontbinden.

Ben Spies:
Ik had zulke hoge verwachtingen om voor Ducati te racen en Ducati heeft me onvoorstelbaar gesteund gedurende het seizoen, dus ben ik enorm teleurgesteld dat ik niet in staat ben geweest mijn persoonlijke doelen en die van het team met Ducati te verwezenlijken. Ik wil iedereen bedanken: de wedstrijd organisatie, de teams en al mijn fans die me gedurende mijn carrière hebben geholpen en gesteund. Ik had nooit durven dromen dat ik de successen zou behalen die ik de afgelopen twintig jaar heb behaald, maar de tijd is nu gekomen om te stoppen, wat ik met grote treurnis doe.

Paolo Ciabatti, Ducati MotoGP Project Director:
We hadden hoge verwachtingen toen Ben voor ons tekende en we hoopten echt dat hij volledig zou herstellen van zijn blessures die hij in Indianapolis was opgelopen en voor ons zou blijven rijden. We begrijpen echter zijn besluit om te stoppen en respecteren dat. Het is erg treurig nieuws voor de sport dat Ben niet meer zal racen, want naar onze mening is hij een van de meest getalenteerde rijders ter wereld. We zullen hem missen en wensen hem alle goede voor de toekomst.