Zoeken

Spies naar Pramac Ducati

13 september 2012
Ben Spies blijft in de MotoGP. De voormalig WK Superbike wereldkampioen heeft een contract met Ducati getekend en zal het volgende seizoen gaan rijden voor het Pramac Ducati Team, als teamgenoot van Andrea Iannone.

Ben_Spies_Yamaha

Als drievoudig AMA Superbike kampioen maakte Spies in 2009 de overstap naar het WK Superbike waar hij in zijn debuut seizoen meteen wereldkampioen werd op de Yamaha YZF-R1. In 2010 maakte de Amerikaan de overstap naar de MotoGP, in het Tech 3 Yamaha team van Hervé Poncharal om een jaar later tot het officiële fabrieksteam als teamgenoot van Jorge Lorenzo te promoveren.

Zijn overstap naar het fabrieksteam verliep echter niet naar wens, waardoor hij halverwege dit seizoen al bekend maakte aan het eind van het seizoen Yamaha te zullen gaan verlaten. Spies werd meteen in verband gebracht met het BMW Motorrad Italia Superbike Team, als teamgenoot van Marco Melandri, maar heeft naar nu officieel door Ducati bekend is gemaakt dus een contract met Ducati getekend.

Voor het komend seizoen heeft Ducati een nieuw contract met het Pramac MotoGP team getekend, waarbij de fabrieksbanden zullen worden versterkt en beide Pramac coureurs Spies en Iannone, die de overstap van de Moto2 zal maken en al eerder de Desmosedici heeft getest, over dezelfde fabrieksmachines zullen beschikken als het Marlboro Ducati Team en betere support van de fabriek zullen gaan krijgen.