Zoeken

Spies naar BMW Motorrad Italia SBK?

26 juli 2012
Een dag na zijn bekendmaking het Yamaha MotoGP fabrieksteam aan het eind van het seizoen te gaan verlaten, wordt op Internet volop over de toekomst van Ben Spies gespeculeerd. Volgens meerdere bronnen gaat de Amerikaan het volgend seizoen terugkeren naar het WK Superbike, als teamgenoot van Marco Melandri in het BMW Motorrad Italia team.

Ben_Spies

Zelf houdt Spies vooralsnog zijn lippen op elkaar voor wat betreft zijn toekomst aan het eind van dit seizoen, behalve dat hij voordat hij zijn beslissing nam ruggespraak met zijn sponsoren heeft gehad die hebben toegezegd hem te blijven steunen.

Insiders weten echter al te melden dat Spies zijn rentree zal gaan maken in het WK Superbike in het BMW Motorrad Italia team dat het volgend jaar de activiteiten van het officiële BMW Motorrad fabrieksteam zal gaan overnemen. Waar dit gerucht op gebaseerd is, is niet bekend, maar het is wel opmerkelijk dat dit op één dag door meerdere bronnen werd verteld.

Het BMW Motorrad Italia team is echter niet het enige team waarmee Spies voor 2013 in verband wordt gebracht. Een overstap naar Ducati wordt door insiders ook niet uitgesloten. Aan het eind van dit seizoen loopt bij Ducati zowel het contract van Rossi als Hayden af, en met de Amerikaanse markt zeer belangrijk voor Audi en Ducati zou het aantrekken van Spies een slimme zet van Ducati kunnen zijn.