Zoeken

Spies mist Phillip Island Grand Prix

23 oktober 2012
Het zit Ben Spies dit jaar bepaald niet mee. Het leerproces van vallen en opstaan in de MotoGP heeft inmiddels de nodige littekens bij de Amerikaan achtergelaten. Na een succesvol debuut bij het Tech 3 Yamaha team stroomde Spies door naar het Yamaha Factory team, maar wordt sindsdien door de pechduivel achtervolgd.

Ben_Spies_Sepang

Zo ook afgelopen zondag, toen hij op een uitstekende vierde positie als eerste van de MotoGP coureurs het slachtoffer werd van de verraderlijk gladde baan en met een spectaculaire highsider van zijn M1 werd geworpen. Bij een eerste controle in het medisch centrum werden geen blessures geconstateerd, maar verder onderzoek maandag in het ziekenhuis van Kuala Lumpur heeft toch uitgewezen dat Spies zal moeten worden geopereerd.

Spies vliegt vandaag terug naar de Verenigde Staten, waar hij een medische behandeling voor een scheiding van het acromioclaviculaire (AC) gewricht in zijn linkerschouder, een gebroken rib in de bovenborst en letsel aan zijn long zal ondergaan.

Ben Spies:
Ik ben sprakeloos. We hebben zo'n zwaar seizoen met onvoorstelbaar veel pech. We hebben ons altijd 100% ingezet en het was de intentie van zowel mezelf als het team om door te reizen naar Phillip Island. 
Ik maakte een behoorlijk harde klap op zondag en het is nu uit de testen van vandaag (maandag, red.) duidelijk van dat ik blessures heb die onmiddellijke behandeling vereisen. Het is teleurstellend om terug naar de Verenigde Staten te moeten gaan in plaats van naar Phillip Island, maar het is natuurlijk belangrijk om zo snel mogelijk de juiste behandeling te krijgen. 
Het spijt me voor het team dat ik dankbaar ben voor al het harde werk dat zij en Yamaha tot heden hebben verricht; onze huidige positie is niet in overeenstemming met waar we zouden moeten staan.