Zoeken

Spies doet het - nog even - rustig aan

2 februari 2010

Na zijn wildcard optredens voor het Rizla Suzuki team en het Tech 3 Yamaha team (laatste race van het seizoen 2009) zal dit weer de eerste keer zijn dat Ben Spies zijn been over het zitje gooit om (test-)ronden op een MotoGP machine te gaan rijden. Dat zal gebeuren tijdens de eerste officiele MotoGP test van 2010 op het circuit van Sepang, Maleisie. En aangezien er drie weken daarna weer een test staat gepland op datzelfde, hete circuit zal het gevoel krijgen voor de machine waar hij het 2010 kmpioenschap mee zal rijden het belangrijkste voor Spies zijn. Er is Spies niets aan gelegen om zaken te forceren.

Spies_quote.jpgBen Spies:
Het mooie is, is dat we drie weken later weer terug gaan, ik heb dus helemaal geen haast om me te bewijzen in deze eerste test. Voor wat betreft de (ronde-)tijden, daar zit ik niet over in, ik wil gewoon ronden rijden en met de machine klooien waarbij ik dus dingen verander. Na de test op Valencia veranderden we niets aan de machine, dus zorg dat ik eigenlijk een degelijke afstelling krijg en dan gaan we over drie weken terug en dan gaat het voor mij pas echt beginnen, mijn stinkende best doen en op snelheid komen. Die eerste test is echt meer een shake-down. Ik heb geen motor meer gereden sinds Valencia, ik geen crossmotor gereden, ik heb niks gedaan eigenlijk! Ik heb alleen maar gelegen en zal het stof er dus af moeten slaan en met het nieuwe team beginnen te werken en zien hoe dat gaat.

Op de vraag of hij iets over de Yamaha M1 kan zeggen waar hij dit seizoen mee gaat rijden zegt hij;

Eerlijk, dat weet ik niet! Ik ga er zo hard mee rijden als ik kan, wat ze me ook geven. Ik wil graag zeggen dat met de nieuwe regels betreffende de motorblokken enzo, ik denk dat een machine van welk satelliet team dan ook er dichter op zal zitten dan in de afgelopen jaren, alleen al omdat het voor een fabrikant goedkoper is om zo te produceren. Maar ik kan je niet zeggen waar ik mee ga rijden in vergelijking tot waar de fabrieksjongens mee zullen rijden, misschien wel dezelfde machine? Ik heb momenteel echt geen idee maar ik ga gewoon naar Maleisië, ga daar mijn ronden rijden en beginnen aan dat leerproces.

Spies_test_Valencia.jpg
Wordt het een 'klantenfets' of 'the real deal' voor Ben Spies?

Ben Spies zegt wel dat hij niets gedaan heeft maar zoals altijd bereidt hij zich voor op het seizoen door een routineschema af te werken waarin veel fitness en genoeg fietsen zit. Ook heeft hij in Amerika nog races gerden om zo scherp te blijven voor de competitie.

Ik heb veel fysieke voorbereiding gedaan. Mijn training gedurende het seizoen zal er iets anders uitzien omdat ik nu één race rij in plaats van twee. Dat zal ik moeten overleggen met mijn trainer. Tot zover heb ik veel kilometers gemaakt en gezorgd dat ritme omhoog ging, zodat als we aan het moeilijke deel van het seizoen beginnen ik op het hoogtepunt van mijn fitness zal zitten. Ik heb veel gefietst en wat geraced, en ik heb tot dusver een prima off-season gehad.