Zoeken

Spies blij met hulp van Edwards

16 februari 2010

Een scheidingswand zoals die de pitbox Valentino Rossi en Jorge Lorenzo in twee aparte delen verdeelt, werd vorig seizoen ook geplaatst bij het Tech 3 Monster Yamaha team toen daar de ego's van Colin Edwards en James Toseland 'wat' botsten. Nu die box echter wordt gedeeld door de twee Texanen Colin Edwards en Ben Spies, die elkaar wél mogen, is er van een wand geen sprake meer. Nee, Ben wordt zelfs geholpen door Colin en hij maakt daar dankbaar gebruik van om snel aan het MotoGP racen en afstellen van de YZR-M1 gewend te raken.

Sepang_Ben.jpg
Ben Spies kan alle hulp gebruiken om de Tech3 Yamaha Monster M1 te temmen.

Ben Spies en Colin Edwards waren tijdens de tweedaagse MotoGP test op Sepang voortdurend met elkaar in gesprek over hoe de Tech 3 Monster Yamaha M1 af te stellen. Daarnaast was Edwards ook niet te beroerd om Spies tips te geven over hoe hij het snelst het lange, technische circuit snel kon leren. In het Tech 3 Monster Yamaha teamwordt ook gewoon data uitgewisseld tussen de twee coureurs - en dan met name van Edwards naar Spies - zodat de regerend wereldkampioen Superbikes zo snel mogelijk weet hoe je om moet gaan met een MotoGP machine. En dat betaalde zich al uit want Spies was goed voor de zevende totaaltijd op Sepang, Edwards de vijfde. Ben Spies zegt zelf ook dat de hulp van Colin Edwards - maar ook van andere coureurs - van harte welkom is.

Spies_quote.jpgBen Spies:
Colin is goed voor me geweest. Ik heb hem van alles gevraagd en hij is meer dan behulpzaam geweest. Daar ben ik echt blij mee en het zal fijn zijn om dit seizoen teamgenoten te zijn. Ik heb ook nog wat dingen gevraagd aan Casey Stoner en ook hij hielp me een beetje. Sommige snelle jongens hebben me goeie raad gegeven, ik ben niet bang om wat te vragen want dit is een ‘ander beest’ en het is voor World Superbike jongens zó moeilijk om er op te springen en het goed te doen.

Wij zeggen; "The Ben komt er wel".