Zoeken

Smrz tekent voor nieuw Ducati-team in 2011

8 september 2010

Halverwege dit seizoen ruilde hij zijn Ducati 1098R nog in voor een Aprilia RSV4 Factory, maar het komend seizoen zal Jakub Smrz weer op een Ducati aantreden in het WK Superbike. De 27-jarige Tsjech gaat rijden voor het nieuwe Liberty Racing Team, wat is opgezet door de Tsjechische Liberty CZ Group.

Jakub_Smrz.jpg

Als ervaren Ducati coureur én van Tsjechische nationaliteit stond Smrz bovenaan het boodschappenlijstje van favoriete coureurs bij het nieuwe Tsjechische team, die bij meerdere teams volop in de picture stond voor het komende seizoen. Met Smrz als rijder zal Liberty Racing het eerste volledig Tsjechische raceteam zijn dat deelneemt aan het WK Superbike. Het team zal gaan rijden met de Ducati 1198R Superbike racer, die Ducati het volgend seizoen voor satellietteams beschikbaar gaat stellen.

De Liberty Group is een Tsjechië bepaald geen kleine jongen, het bedrijf is onder andere betrokken in de levensmiddelenindustrie, kantoorbenodigdheden en is zelf eigenaar van Effenbert bier, wat al enkele jaren sponsor is van het kampioenschap. Het nieuwe raceteam zal in Praag worden gevestigd, waar zich ook het hoofdkantoor van de Liberty CZ Group bevindt.