Zoeken

Sleutelbeen Pedrosa toch gebroken

25 juli 2013
Nieuwe scans in het ziekenhuis hebben uitgewezen dat Dani Pedrosa toch zijn sleutelbeen heeft gebroken. Het bot ligt echter netjes op z'n plaats, waardoor een operatie niet nodig is om de breuk te laten herstellen. Volgens Pedrosa zal de breuk geen belemmering zijn om met behulp van fysiotherapie na de zomerstop weer volledig fit te zijn.

Dani Pedrosa_Laguna_Seca

Direct na zijn crash op de Sachsenring leek de blessure van Pedrosa nog mee te vallen en was het juist de duizeligheid en lage bloeddruk die de Repsol Honda coureur ervan weerhield om verder te rijden, maar in Laguna Seca ondervond Pedrosa veel last van zijn schouder en besloot daarom de ochtendtrainingen te laten schieten om zijn pijnlijke schouder zo min mogelijk te belasten.

Pedrosa eindigde de wedstrijd op de vijfde plaats, waarna hij weer naar Europa vloog om in het ziekenhuis van Barcelona opnieuw onderzoek naar zijn sleutelbeen te laten doen. Een 3D CT Scan wees ditmaal uit dat er wel degelijk sprake is van een volledige breuk in zijn linker sleutelbeen, wat nu werd ontdekt omdat de zwelling in zijn schouder een stuk minder was. De breuk geeft nog een extra dimensie aan de geweldige prestatie van Pedrosa in Laguna Seca.

Dani Pedrosa:
De race was erg ongebruikelijk voor mij vanwege mijn verwonding, maar hoe dan ook, mijn gevoel was goed en ik eindigde niet ver van de kopgroep. Het doel wat ik me had gesteld was om zo dicht mogelijk van de kop te eindigen en ik ben daar precies in geslaagd. Omdat ik een grote inspanning had gedaan was het belangrijk voor mij om te zien in hoeverre het een negatieve inpact op mijn sleutelbeen had gehad en de laatste test die ik ben ondergaan is een 3D CT scan, die meer heeft uitgewezen dan mijn initiële test als gevolg van een zwelling in daardoor beperkt zicht op de verwonding. De laatste scans geven een complete breuk aan.
Het belangrijkste is echter dat de breukdelen nog tegen elkaar liggen en niet verschoven zijn tijdens de race, waardoor een operatie niet nodig is. Het is relatief goed nieuws en binnen enkele dagen zal ik een nieuwe controle ondergaan. Ik zal wat fysio gaan doen tijdens de vakantie om op tijd fit te zijn voor Indianapolis.