Logo_IOMTTDe weersomstandigheden hebben de 2012 Isle of Man TT niet in de kaart gespeeld. Nadat de laatste racedag al van vrijdag naar zaterdag was verplaatst, bleef het slechte weer op zaterdag aanhouden waardoor voor het eerst in de 105-jarige geschiedenis van de Isle of Man TT het hoogtepunt van de TT, de Senior TT, moest worden afgelast.">

Zoeken

Senior TT voor het eerst in geschiedenis afgelast

10 juni 2012
Logo_IOMTTDe weersomstandigheden hebben de 2012 Isle of Man TT niet in de kaart gespeeld. Nadat de laatste racedag al van vrijdag naar zaterdag was verplaatst, bleef het slechte weer op zaterdag aanhouden waardoor voor het eerst in de 105-jarige geschiedenis van de Isle of Man TT het hoogtepunt van de TT, de Senior TT, moest worden afgelast.

Het moest het hoogtepunt worden van de 2012 Isle of Man TT, die deze eeuw weer behoorlijk in de plus zit voor wat betreft bezoekersaantallen. De strijd om het TT kampioenschap was nog zeker niet beslist en bovendien zou Norton na twintig jaar afwezigheid zijn rentree in de Senior TT gaan maken.

Het slechte weer van vrijdag deed de organisatie besluiten de twee overgebleven wedstrijden, de Leightweight TT en de Senior TT, te verplaatsen naar zaterdag, maar ook toen bleef het slechte weer aanhouden. Met aanhoudende regen en de mountain in dikke nevel gehuld werd het schema telkens vooruit geschoven.

In de namiddag leek het weer iets op te klaren en werden beide wedstrijden in ingekorte versie na vijven ingepland, maar een inspectie rond die tijd wees uit dat het nog steeds te gevaarlijk was om de 200 pk sterke machines op de baan los te laten, waardoor in overleg met de coureurs voor het eerst in de geschiedenis werd besloten de Senior TT af te gelasten.