Zoeken

Schwantz rijdt ook 2014 8 uren van Suzuka

3 maart 2014
Racelegende Kevin Schwantz heeft de smaak van racen weer goed te pakken. Na vorig jaar zijn comeback in de 8 uren van Suzuka te hebben gemaakt neemt de 1993 500cc wereldkampioen ook deel aan de 2014 editie in het Yoshimura Suzuki Team, dat dit jaar met twee teams aan de start zal verschijnen.

Yoshimura Legend_Team

Twintig jaar nadat Kevin Schwantz zijn racehelm aan de wilgen had gehangen maakte de 1993 500cc wereldkampioen zijn comeback op het internationale wegrace toneel tijdens de 8 uren van Suzuka, destijds de meest prestigieuze race van het seizoen waar alle grote namen van de Grand Prix én het WK Superbike aan de start verschenen. En niet onverdienstelijk, het team eindigde het afgelopen jaar op de derde plaats.

Ter viering van het 60-jarig bestaan van het bedrijf maakte Yoshimura het afgelopen weekend bekend dit jaar twee teams aan de start van de 8 uren van Suzuka te brengen. Kevin Schwantz rijdt dit jaar samen met voormalig Japans kampioen Satoshi Tsujimoto, terwijl Australisch kampioen Josh Waters samen met All Japan Superbike kampioen Takuya Tsuda in het andere team zit.

Fujio Yoshimura, Yoshimura President & Legend Team Manager:
We zijn verheugd te melden dat de 8 uren van Suzuka dit jaar een van de meest gedenkwaardige evenementen uit de geschiedenis van Yoshimura is. Het is onze 60e verjaardag sinds Pops Yoshimura dit bedrijf in 1954 begon, en om dit te vieren brengen we dit jaar een 'Legend Team' aan de start.
Het team heeft twee zeer beroemde rijders; de een is 1993 500cc wereldkampioen Kevin Schwantz en de andere is 1985 en 1986 Japans Formula 1 kampioen Satoshi Tsujimoto. Ze reden al samen in de 1986 8 uren van Suzuka en eindigden toen op de derde plaats. Niet alleen zullen ze nu ook voor het podium gaan, maar ze zullen daarnaast hopelijk ook het evenement een geweldige show geven.

Kevin Schwantz:
Deelnemen aan de 2013 8 uren van Suzuka in Team Kagayama deed me herinneren wat racen in een geweldig team inhoudt. Ik kijk er echt naar uit om Yoshimura's 60e verjaardag te vieren door deel te nemen aan de 8 uren van Suzuka op een 'Pops Yoshimura' Suzuki.
Pops was een erg invloedrijke persoon gedurende mijn carrière; ik ontmoette hem halverwege 1985 toen ik voor Yoshimura reed. Rijden voor Pops heeft me veel geleerd en me geholpen de rijder te worden die ik ben. Hij was een echte motivator en haalde het beste uit iedereen die met hem werkte.
In 1994 gaf ik Pops mijn winnende Suzuka Grand Prix trofee - de vierde Japanse overwinning in mijn carrière - in de Suzuki pitbox. Die foto is nog steeds een van mijn favorieten. Voordat hij stierf, vertelde hij mij dat ik de enige rijder was die ooit een 500cc Grand Prix, of zoals het tegenwoordig MotoGP wordt genoemd, had gewonnen en na zijn overlijden klopt dat nog steeds tot op de dag van vandaag.
Om met mijn teamgenoot uit 1986, Satoshi Tsujimoto, in een team te rijden is een echte eer. Dank Suzuka circuit en iedereen bij Yoshimura Japan voor deze kans.