SBK Portimao: uitslag Superbikes race 1

28 maart 2010

In een spannende tweestrijd heeft Max Biaggi de eerste race op het circuit van Portimao gewonnen. De Romeins Aprilia rijder wist klassementsaanvoerder Leon Haslam met een miniem verschil van 0,2 seconden voor te blijven.

Biaggi kende een goede start en nam direct kopstart in de wedstrijd, op korte voet gevolgd door Haslam, Corser, Crutchlow en Altea Ducati coureurs Checa en Byrne. Superstarter van de race was echter Noriyuki Haga, die vanaf de 5e! rij moest starten maar na één ronde al op de 8e plaats doorkwam.

Al bij de tweede doorkomst wist Haslam Biaggi binnendoor te steken, waarna een gevecht tussen beide coureurs ontstond dat tot de finishvlag zou duren en waarbij de heren gestaag afstand wisten te nemen op de rest van het veld.

Lange tijd wist Crutchlow de derde en laatste podiumplaats in handen te houden, maar met nog drie ronden te gaan ging de Brits Yamaha coureur onder druk van Jonathan Rea, die een slechte start had gekend en de 1e ronde op een 11e plaats was rondgekomen, hard onderuit. Crutchlow wist zijn motor weer op te pakken en alsnog een 13e plaats (en 2 kostbare punten) te scoren.

Derde en laatste podiumplaats ging daardoor naar Jonathan Rea, vlak voor Carlos Checa, Leon Camier (die een ijzersterke race reed) en Shane Byrne. James Toseland, rijdend met een gebroken arm opgelopen tijdens de crash gisteren in Superpole, eindigde de wedstrijd op een 7e plaats, vlak voor Haga die de laatste ronde nog een stuurfout maakte en daardoor zijn zekere 7e plaats moest prijsgeven. Troy Corser en Ruben Xaus maakten de top 10 compleet.