Zoeken

Ruben Xaus tekent voor Ten Kate Honda

11 november 2010

Ruben Xaus gaat het komende seizoen voor Ten Kate Honda rijden, zo heeft het team vandaag bekend gemaakt. Xaus zal naast Jonathan Rea uitkomen in het WK Superbike, en vervangt daarmee de Max Neukirchner die het komend seizoen voor MZ zal gaan uitkomen in de Moto2.

Ruben_Xaus.jpg

Lange tijd was de toekomst van de 32-jarige Spanjaard in het WK Superbikes aan een zijden draadje komen te hangen, nadat de in Andorra woonachtige coureur door BMW aan de kant was gezet. Xaus mag met 199 starts inmiddels tot de oudgedienden in het kampioenschap horen, maar na een tweede plaats in de eindstand in 2003 (achter Neil Hodgson, het jaar dat bekend stond als het jaar van de 'Ducati optocht', red.) is het alleen maar bergafwaarts gegaan met de coureur, die vooral bekend staat om zijn roekeloze rijstijl en vele valpartijen.

Nu deed Neukirchner het afgelopen seizoen niet veel beter, maar of het een slimme zet is van Ten Kate om Xaus, die dit jaar niet verder kwam dan een 17e plaats in de eindrangschikking (terwijl teamgenoot Troy Corser de BMW S1000RR tot twee maal toe op het podium wist te zetten), in te lijven is vooralsnog de vraag. De laatste overwinning van Xaus stamt alweer uit 2008, toen hij voor het Sterilgarda Ducati Team uitkwam, maar eindigde ook toen niet hoger dan een 10e plaats in de eindrangschikking.