Zoeken

Rossi test GP12 op Mugello

27 mei 2011
Voor de tweede keer heeft Valentino Rossi de GP12 1000cc MotoGP racer getest. Op het Italiaanse circuit van Mugello nam Rossi op de derde en laatste testdag plaats op het zadel van de Desmosedici en reed maar liefst 60 ronden op de baan die recentelijk van nieuw asfalt is voorzien.

Valentino_Rossi_Mugello_GP12_1

De test van de 2012 racer werd -zoals gebruikelijk- geleid door technisch directeur Filippo Preziosi, die de eerste twee dagen van de test met Franco Battaini en Vittoriano Guareschi had gewerkt. De derde dag was het de beurt aan Valentino Rossi, die onder zonnige omstandigheden zijn tweede test op de GP12 racer ten uitvoer bracht. Daarbij kon de negenvoudig wereldkampioen niet alleen kennis maken met het nieuwe asfalt, maar tevens met de modificaties die sinds de eerste test op Jerez aan de MotoGP racer waren doorgevoerd.

Rossi verklaarde na afloop erg positief te zijn over de test, het nieuwe asfalt dat zeer veel grip bood en de GP12. Volgens Rossi was de test probleemloos verlopen en is Ducati duidelijk de goede weg ingeslagen met de nieuwe racer. Tijdens de test werd volop gewerkt aan elektronica en verschillende andere updates die op verzoek van Rossi en Hayden na afloop van de eerste test op Jerez aan de machine waren doorgevoerd.

Valentino_Rossi_Mugello_GP12_2

Valentino Rossi:
Ik ben blij, want het was een positieve test. We hebben de tijd maximaal kunnen benutten, omdat het weer en het circuit perfect was. Ik vond het nieuwe asfalt erg goed, het oppervlak is vlak, de gaten die ik zo goed kende zijn verdwenen en de grip is fantastisch. Ik moet zeggen dat ze goed werk hebben afgeleverd, rijden op Mugello is nu nóg beter dan ooit. Ik ben blij hier terug te zijn geweest om te testen na mijn ongeval vorig jaar, want het was een goed gevoel en een goede dag. We zijn vanmorgen om 11 uur begonnen en hebben in totaal 60 ronden gereden - veel kilometers zonder problemen, zowel fysiek als met de GP12. We hebben alles getest was Filippo voor ons had gepland en zijn tevreden omdat, hoewel nog in een vroeg stadium, we de goede weg zijn ingeslagen.

Valentino_Rossi_Mugello_GP12_3

Filippo Preziosi:
We hebben onze tweede testdag met Valentino Rossi op de GP12 afgesloten. Ik moet zeggen dat het een vreemde sensatie is, maar ook een echt leuke, om hier op Mugello met Rossi te zijn, op een circuit waar we in het verleden rivalen zijn geweest. We hebben aan de elektronica en verschillende updates gewerkt van de machine voor komend seizoen, waarvan sommige op verzoek van Rossi en Hayden na afloop van de eerste test op Jerez een maand geleden. Het was een nuttige en positieve test die ons in staat stelt verder te gaan met de ontwikkeling van de GP12, die binnenkort enkele nieuwe details zal krijgen. Werken met Valentino is vanuit technisch aspect gezien altijd erg leuk en we hadden geluk met het weer. Vale waardeerde het nieuwe asfalt echt, een compliment aan de mannen van Mugello, ze hebben echt goed werk verricht.