Zoeken

Rossi test GP12 op Mugello

9 september 2011
Het gaat bij Ducati Corse hard voor wat betreft de beschikbare testdagen voor de 2012 1000cc MotoGP racer. Het MotoGP team rondde gisteren een driedaagse test op Mugello af, waarbij Valentino Rossi de laatste testdag Ducati MotoGP testrijder Franco Battaini bijstond en daarmee zijn 6e van 8 beschikbare testdagen opsoupeerde.

Valentino_Rossi_Ducati_GP12_test_Mugello_01

Veel informatie werd door het Ducati MotoGP team niet vrijgegeven, behalve dat het voor negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi een drukke dag was geweest waarin hij maar liefst 82 ronden met de GP12 MotoGP racer had gereden. Valentino_Rossi_Ducati_GP12_test_Mugello_02Rossi was in de derde ronde van zijn eerste run bij het uitkomen van de Scarperia-Palagio sectie onderuit gegaan, maar die schuiver had verder geen gevolgen voor het team en de te verrichten werkzaamheden gehad.

Om 18:30 werd de Ducati's tweede 2012 test op het circuit van Mugello afgerond. De test was uitgevoerd onder het toeziend oog van Filippo Preziosi en Vittoriano Guareschi. De test werd uitgevoerd door Franco Battaini, die na twee dagen tijdens de slotdag dus door Valentino Rossi werd bijgestaan. Tijdens de test werden verschillende onderdelen van de GP12's elektronica en rijwielgedeelte getest, waarbij volgens het team bruikbare informatie was vergaard. Over de aard van de onderdelen en de gereden rondetijden werden door het team geen uitspraken gedaan.

Valentino Rossi:
Valentino_Rossi_Ducati_GP12_test_Mugello_03Het was een interessante dag, hoewel het ook een lange dag was omdat we tot 18:30 uur reden. Een motor ontwikkelen vergt veel focus en inspanning, maar het is ook erg opwindend en geeft veel voldoening om deel uit te maken van een groep mensen die zo hard als ze kunnen in dezelfde richting aan het pushen zijn. Vandaag bevestigden we verschillende aspecten op het gebied van elektronica en chassis van de GP12 machine, waarbij veel bruikbare informatie voor Filippe en de mannen in de fabriek is vergaard. Ik denk dat het werk goed op schema ligt en we ons op de volgende stappen kunnen voorbereiden.