Zoeken

Rossi tekent 2-jarig contract met Ducati

1 juli 2010

Er wordt al langere tijd over gesproken in de paddock, maar volgens onze Britse collega's van MCN is het rond: Valentino Rossi gaat het komende seizoen de overstap maken naar Ducati.

Rossi_Cover_MCN.jpg 

Een betrouwbare bron zou MCN hebben getipt over deze voor velen onverwachte transfer naar Ducati. De deal zou dit weekend tijdens de Grand Prix van Catalunya misschien al officieel bekend worden gemaakt. De luctratieve deal zou realiteit zijn geworden nadat onderhandelingen met Yamaha te elfder ure vast waren gelopen.

Breekpunt in het nieuwe contract met Yamaha zou volgens de insider niet geld zijn, maar het feit dat hij Jorge Lorenzo niet meer als teamgenoot wil hebben. Met het tweejarig contract met Ducati zou een bedrag van € 15 miljoen zijn gemoeid. Ben Spies zou de plaats van de 9-voudig wereldkampioen binnen het FIAT Yamaha team gaan opvolgen.

De vermeende overstap van Valentino Rossi naar Ducati is het tweede opzienbarende gerucht voor 2011. Al eerder werd Casey Stoner met het HRC Repsol Team, waar hij volgens de geruchten de plaats van Dani Pedrosa zal gaan innemen. Stoner's zou zijn teleurgesteld in de houding van Ducati sponsor Marlboro, die vorig jaar er op aan zou hebben gedrongen snel een vervanger voor Stoner aan te stellen tijdens zijn ziekbed periode.

Bron: MCN