Zoeken

Rossi succesvolle operatie ondergaan

15 november 2010

Na afloop van de officiële MotoGP test op het circuit van Valencia is Valentino Rossi in Italië een succesvolle operatie ondergaan aan zijn geblesseerde schouder, als gevolg van een valpartij begin dit jaar.

Valentino_Rossi_Ducati_test_Valencia_2010.jpg

Rossi liep de blessure op begin dit jaar tijdens een off-road event en werd daardoor het hele jaar geplaagd. Volgens velen was de geblesseerde schouder de belangrijkste reden dat Rossi een streep door zijn titelaspiraties moest trekken. De kijkoperatie vond plaats in het Cervesi di Cattolica ziekenhuis, waar Dr. Alex Castagna en Dr. Giuseppe Porcellini de beschadigde ligamenten (bindweefsel) herstelde.

Volgens de chirurgen was de situatie van de schouder redelijk kritiek en had Rossi behoorlijk op zijn tanden moeten bijten om ondanks de blessure toch te blijven racen. De operatie verliep goed en zonder complicaties. Normaal gesproken staat voor een blessure als deze een herstelperiode van 90 dagen, maar het team verklaarde haar opperste best te doen om aan de eisen van Rossi te voldoen, die voor aanvang van het 2011 seizoen weer helemaal fit wil zijn.