Zoeken

Rossi post foto GP12 op Twitter

30 januari 2012
Op de vooravond van de eerste officiële wintertest in Sepang heeft Valentino Rossi een foto van de Ducati GP12 machine via Twitter wereldkundig gemaakt. De 2012 MotoGP racer, die geheel tegen de traditie in niet tijdens Vrooom werd onthuld, blijkt zoals was te verwachten van een aluminium frame te zijn voorzien.

Ducati_GP12

De volgens Rossi 90% nieuwe MotoGP racer, die de bijnaam 'the Phoenix' heeft gekregen, werd twee weken geleden op het Spaanse Jerez de la Frontera al door Carlos Checa en Franco Battaini aan een shake-down test onderworpen. Een test die volgens Ducati succesvol was verlopen, maar waarvan door het team geen verdere informatie was vrijgegeven.

Naast 'the Phoenix' heeft Ducati voor de komende driedaagse test in Maleisië ook het prototype meegenomen dat Rossi vorig jaar na afloop van de Grand Prix van Valencia op datzelfde Spaanse circuit testte tijdens de laatste wintertest van het afgelopen jaar. Door de twee motoren naast elkaar te testen hoopt Ducati sneller inzicht te krijgen in de testresultaten ter voorbereiding van de definitieve 2012 racer waarmee het team begin april in Qatar van start zal gaan.