Zoeken

Rossi naar Yamaha: 15 augustus officieel bericht

8 augustus 2012
Het gerucht dat Valentino Rossi aan het eind van het seizoen weer terug zal keren naar Yamaha wordt steeds sterker. Volgens het Italiaanse Sportmediaset zal het bericht op de vooravond van de Indianapolis Grand Prix op 15 augustus door Yamaha officieel bekend worden gemaakt.

Rossi_Lorenzo_Yamaha_2010

De geruchtenmolen heeft niet stilgestaan nadat vorige week de Italiaanse pers al wist te melden dat Rossi aan het eind van het seizoen terug naar Yamaha zou gaan. Het bericht, dat ook door het Britse MCN breed werd uitgemeten, werd gevolgd door een tweet afkomstig van Neil Mackenzie's Twitter account, waarin de Brit stelde Rossi in Schiphol-Rijk bij Yamaha te hebben gespot, maar dat laatste bleek een hoax te zijn.

Tijdens de 2012 Wrooom, de jaarlijkse presentatie van het Ducati MotoGP team in het besneeuwde Madonna di Campiglio, had Rossi aangegeven nog twee seizoenen in de MotoGP te willen rijden, om zich daarna op andere dingen te gaan richten. Rossi leek daarmee zijn MotoGP carrière bij Ducati te willen beëindigen, maar de slechte performance van de GP12 en het uitblijven van technische verbeteringen heeft Rossi anders doen besluiten.

Ducati heeft alles op alles gezet om de Italiaan in het team te behouden. Zo verklaarde Audi tegenover Rossi tijdens het WDW de negenvoudig wereldkampioen de Italiaan heel erg graag in het team te houden en was Ducati President Gabriele del Torchio daarvoor zelfs persoonlijk naar Laguna Seca aanwezig afgereisd. Ducati zou Rossi naar verluid een contract van € 16 miljoen hebben aangeboden.

Rossi heeft volgens de Italiaanse media echter niet voor het geld gekozen, maar voor het merk waarmee hij 46 Grand Prix overwinningen en 4 wereldtitels in de MotoGP behaalde, om daarmee zijn MotoGP carrière in stijl af te sluiten. Daarnaast zou Yamaha Rossi nauw willen betrekken bij de ontwikkeling van de nieuwe YZF-R1, waarmee de Japanners in 2014 hun rentree in het WK Superbike willen gaan maken.

Aan het eind van zijn MotoGP carrière zou Rossi dan de overstap naar het WK Superbike kunnen maken, om als eerste coureur wereldkampioen te worden in alle mondiale wegrace klassen. De plek van Rossi binnen het Ducati team zou door Tech 3 coureurs Andrea Dovizioso of Cal Crutchlow kunnen worden ingevuld, van Crutchlow is bekend dat deze al een aanbieding van de Italiaanse fabrikant op zak heeft.

Het officiële bericht van Rossi's komst naar Yamaha zal volgens Sportmediaset ironisch genoeg op 15 augustus wereldkundig worden gemaakt, exact twee jaar nadat in Brno de komst van Rossi bij Ducati werd aangekondigd.

Bron: Sportmediaset