Zoeken

Rossi mag Ducati GP10 testen van Yamaha

21 juli 2010

Volgens de Italiaanse pers zal Valentino Rossi na afloop van de laatste Grand Prix van het seizoen op het circuit van Valencia de GP10 machine van Ducati gaan testen. Yamaha zou hiertoe toestemming hebben gegeven als compensatie voor de vertraagde aankondiging van Valentino Rossi naar Ducati.

Valentino_Rossi_Ducati.jpg
Wen er maar vast aan, het nieuwe beeld voor 2011

Sinds in de wandelgangen het gerucht gaat dat Valentino Rossi een tweejarig contract voor Ducati zou hebben getekend is het topdrukte bij de Italiaanse media, waar de Yamaha-Rossi-Ducati discussie een nationaal tijdverdrijf is geworden. Naar verwachting zal op 16 augustus, daags naar de Grand Prix van Brno, de overstap van Rossi naar Ducati officieel worden afgekondigd.

Volgens de gerespecteerde Italiaanse krant Gazetta dello Sport wilde Yamaha niet dat de overstap in Laguna Seca, waar het MotoGP circus het komende weekend zal neerstrijken, bekend zou worden gemaakt, omdat de Amerikaanse markt erg belangrijk is voor Yamaha. In ruil daarvoor zou Rossi zijn toegezegd dat hij de GP10 machine na afloop van het seizoen zal mogen testen.

Zie ook:

Bron: Gazetta dello Sport