Zoeken

Rossi: ik blijf bij Ducati

15 april 2012
Tijdens de uitreiking van de Tapiro d'Oro, een satirische prijs voor beroemdheden die een slechte prestatie hebben geleverd, heeft Valentino Rossi speculaties dat hij Ducati zou verlaten naar het land der fabelen verwezen. De negenvoudig wereldkampioen zei bij Ducati te blijven en te blijven werken aan het uiteindelijke doel.

Valentino_Rossi_Jerez_test

Na zijn nogal directe en boude uitspraken na afloop van de openingsrace van het 2012 seizoen in Qatar, dat de GP12 onrijdbaar is en Ducati niet de machine heeft gebouwd waar hij om had gevraagd, werd in diverse media volop gespeculeerd over een mogelijke breuk tussen Valentino Rossi en Ducati.

Zijn teleurstellende optreden (Rossi werd 10e in de race, met meer dan 30 seconden achterstand op racewinnaar Jorge Lorenzo en tevens de laatste Ducati coureur) was voor het satirische TV programma Striscia la notizia reden Rossi de Tapiro d'Oro toe te wijzen. Waar veel Italiaanse beroemdheden niet graag de Tapido d'Oro in ontvangst willen nemen was Rossi erg positief en verklaarde een terechte 'attapirato' te zijn.

Valentino Rossi:
Ik ben erg 'attapirato', want met deze Ducati kan ik niet competitief zijn. Ik kan niet op 100% rijden, en de coureurs zijn allemaal erg snel.
We zullen echter elke race blijven proberen. We zullen niet opgeven. Ik zal bij Ducati blijven. We zullen er alles aan doen om de combinatie Rossi en Ducati succesvol te laten functioneren.

Bron: Sportmediaset.it