Zoeken

Rossi: Het spijt me dat ik niet competitief was

15 augustus 2012
Voor het eerst sinds het officiële bericht dat hij het komende seizoen zal terugkeren naar Yamaha heeft Valentino Rossi publiekelijk gereageerd. Via Twitter liet de negenvoudig wereldkampioen weten het te betreuren dat hij niet competitief is gebleken op de Ducati.

Valentino_Rossi
Ken jij die mop van die Italiaan die Yamaha voor Ducati verruilde?

Dat Rossi zich de overstap naar Ducati anders had voorgesteld is het understatement van het jaar, na zeven wereldtitels in de 500cc/MotoGP had Rossi daar nog graag een wereldtitel met Ducati aan toe willen voegen, maar de Desmosedici bleek een erg lastig te rijden fiets. Rossi nam in het team de plaats in van Casey Stoner, die in 2007 Ducati haar enige wereldtitel had weten te geven maar sindsdien alleen maar klaagde over de fiets en het gebrek aan ontwikkeling bij Ducati.

Stoner bewees zijn gelijk het afgelopen seizoen, door naar Honda terug te keren en in zijn eerste seizoen bij het Repsol Honda team met overmacht de wereldtitel binnen te slepen. Terwijl Valentino Rossi de geplaagde GP11 maar niet aan het sturen kreeg en voor het eerst in zijn carrière geen enkele overwinning wist te behalen.

Zelfs de overstap van het monocoque frame naar een conventioneel aluminium deltabox frame voor 2012 mocht niet baten, meer dan een tweede plaats op het verregende Le Mans zat er voor de wonderdoctor dit seizoen tot op heden niet in. Wat Rossi heeft doen besluiten zijn laatste twee seizoenen in de MotoGP terug te keren naar het team dat hem de grootste successen in dat wereldkampioenschap bracht.

Valentino Rossi, via Twitter:
Het is heel erg jammer dat ik niet competitief heb kunnen zijn met Ducati, het zou voor mij, voor alle mensen waarmee ik heb gewerkt en voor de fans een grote bevrediging zijn geweest. Het spijt me. Hoe dan ook, we hebben nog acht wedstrijden te gaan en we zullen tot het eind strijden met mooie wedstrijden voor al onze supporters.