Zoeken

Rossi breekt scheenbeen in tweede vrije training

5 juni 2010

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mugello heeft Valentino Rossi zijn scheenbeen gebroken. De negenvoudig wereldkampioen zal naar verwachting de komende twee maanden zijn uitgeschakeld.

Valentino_Rossi_Mugello_2010.jpg

Voor het eerst in zijn carrière zal Valentino Rossi niet deelnemen aan zijn thuiswedstrijd op het circuit van Mugello. Rossi werd vanochtend in de tweede vrije training in bocht 13 met een highsider hard van zijn FIAT Yamaha M1 geworpen, en werd meteen naar het medisch centrum gebracht waar een fractuur in het rechter scheenbeen werd geconstateerd.

Volgens Doctor Macchiagodena van de Clinica Mobile is Rossi's verwonding ernstiger dan aanvankellijk gedacht, omdat het een open botbreuk was waarbij het bot door de huid stak. Ter plekke werd de wond, waarbij geen boedvaten of zenuwen zijn aangetast, geminimaliseerd.

Valentino_Rossi_Mugello_2010_2.jpg

Vervolgens werd Rossi met een helicopter naar het Careggi Ziekenhuis in Florence gevlogen, waar hij verder zal worden onderzocht. Hij zal daar naar het orthopedisch trauma centrum worden gebracht, waar hij waarschijnlijk later vandaag zal worden geopereerd.