Zoeken

Roger Lee Hayden wildcard entry Moto2 Indy met Kevin Schwantz

17 juni 2010

Honda USA heeft een wildcard entry uitgeschreven voor de Moto2 race van de komende Indy Grand Prix. Het Honda America Moto2 team, dat Roger Lee Hayden als rijder heeft geselecteerd, zal worden geleid door ex 500cc wereldkampioen en racelegende Kevin Schwantz.

Roger_Lee_Hayden.jpg

De eerlijkheid gebied ons te vertellen dat we niet hadden gedacht de dag mee te zullen maken dat Kevin Schwantz een 'niet-Suzuki' raceactiviteit zou ontplooien. Revvin Kevin was dé publiekslieveling begin jaren '90 in de 500cc Grand Prix op de RGV500 Suzuki Grand Prix racer, en bleef ook na zijn racecarrière het merk Suzuki trouw.

Het Honda America Moto2 team zal met een Moriwaki MD600 machine aan de start verschijnen, met Roger Lee Hayden (inderdaad, broer van...) aan het stuur. Hayden maakte dit jaar vanuit het AMA, waar hij 12 overwinningen in de 600cc wist te scoren, de overstap naar het WK Superbike op Kawasaki, maar heeft daarin nog geen potten weten te breken.

Met zijn leeftijd van 27 jaar valt Hayden nog nét binnen de regelgeving  van de nieuwe Moto2 raceklasse, die voorschrijft dat rijders 28 jaar of jonger moeten zijn.

Roger Lee Hayden:
Het is een grote kans voor mij om voor eigen publiek tijdens een MotoGP evenement te kunnen racen. De Moto2 raceklasse is erg competitief en ik kijk uit om daar middenin te springen.

Kevin Schwantz:
Het is een eer voor mij om als teammanager te zijn gekozen. We maken al enige tijd gebruik van CBR600RR motoren bij onze racescholen, ik heb al een Moto2 machine gereden en die is erg goed. Ik heb de eerste drie Moto2 races gezien en verwacht dat de wedstrijd op Indianapolis net zo goed zal zijn.