Zoeken

Repsol Honda MotoGP team gepresenteerd

28 januari 2013
De afgelopen week heeft Honda in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Repsol het nieuwe team voor de MotoGP gepresenteerd. Naast de 2013 RC213V en rijders Dani Pedrosa en Marc Marquez werden door Honda ook flink wat wijzigingen in de teamstructuur bekend gemaakt.

Repsol Honda_MotoGP_2013 

De nieuwe frisse kleuren van de 2013 RC213V MotoGP racer staan volgens Honda synoniem voor de vernieuwingen die het MotoGP team, dat dit jaar haar negentien jarig partnerschap met titelsponsor Repsol viert, voor 2013 is onderdaan. Zo werd aangekondigd dat de in 2009 van Ducati aangetrokken Livio Suppo, die een grote rol speelde in het aantrekken van Casey Stoner, tot Team Principal is gepromoveerd.

Andere wijzigingen in de teamstructuur betreffen Takeo Yokoyama als Team Technical Director en Hideki Iwano als Team Director. Voormalig technisch directeur SHinichi Kokubu heeft een nieuwe rol gekregen als algemeen directeur van Honda Racing Corporation's technologie ontwikkeling afdeling.

Het komend seizoen treed Repsol Honda Racing voor het eerst in de MotoGP aan met twee Spanjaarden. Voor Dani Pedrosa, die drie maal vice-wereldkampioen werd waaronder het afgelopen seizoen, is 2013 zijn achtste seizoen bij het Repsol Honda Team. Pedrosa's nieuwe teamgenoot Marc Marquez is echter de man waar het komend seizoen alle aandacht naar uit zal gaan, het is niet alleen een zeer getalenteerde, maar soms ook zeer omstreden coureur die de afgelopen jaren al enkele malen door de wedstrijdleiding voor gevaarlijk rijgedrag moest worden bestraft.

Dani Pedrosa:
Ik ben erg gelukkig om vandaag hier in het Campus Repsol te zijn en diegene te zijn die de nieuwe motor en z'n nieuwe kleuren heeft mogen onthullen. We hebben lange tijd met het oude design gereden en ik denk dat nu een goed moment voor verandering is. De motor heeft dit jaar een frisse kleurstelling gekregen, die ons met racen een boost kan geven. Ik hoop dat de fans het ook mooi vinden. Ik begin dit pre-seizoen echt scherp, want tijdens de laatste wintertest op Valencia na afloop van het 2012 seizoen hebben we zoveel regen gehad dat we niet veel konden doen. Ik kan niet wachten tot Maleisië om een paar dagen de motor de sporen te geven, mezelf te vermaken en zien welke onderdelen we tijdens de openingsrace zullen gaan gebruiken.

Marc Marquez:
Ik heb echt naar dit moment uitgekeken. Ik ben erg blij het nieuwe kleurschema van mijn move van de Moto2 naar de MotoGP te hebben mogen presenteren. De motor zien in z'n nieuwe kleuren met Repsol en HRC logo's geeft je een tevreden gevoel met deze stap voorwaarts - het doet je realiseren wat een droom die werkelijkheid is geworden dit is. Ik ben als een kind met nieuwe schoenen. Ik genoot echt van de sfeer van de presentatie en zag dat de attentie van de pers lichtjaren voor is op dat van de Moto2. We zullen ons hier op aanpassen, beetje bij beetje. Uiteindelijk is het belangrijkst wat er op de baan gaat gebeuren, dus kan ik niet wachten tot de eerste testen in Maleisië. Ik denk dat het een erg positief initiatief was de presentatie online uit te zenden, omdat ik er zeker van ben dat er genoeg fans zijn die dit bij hadden willen wonen. Ik hoop dat ze ervan hebben genoten.

Shuhei Nakamoto, HRC Executive Vice-President:
In 2013 zullen we opnieuw een erg sterk team hebben - Dani begint het seizoen na een fantastisch 2012 en met nieuwe motivatie, Marc is een groot talent en ik ben er zeker van dat het niet lang zal duren voordat we hem op het podium zullen zien. Ik ben opgewonden over de nieuwe structuur en iedereen binnen HRC zal hard blijven werken aan de ontwikkeling van de motor om onze beide rijders de beste kans op overwinning te geven.

Livio Suppo, Team Principal:
Ik wil HRC graag bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben gegeven. Ik zal mijn best doen om mij verdienstelijk te maken in mijn nieuwe rol en hoop aan het teamsucces bij te kunnen dragen. Ik weet dat we kunnen rekenen op twee erg sterke rijders, een geweldige machine, een grote internationale crew en grote steun van Repsol en al onze andere sponsoren. Samen zullen we ons best doen om het Repsol Honda Team aan de top van de MotoGP te houden.