Zoeken

Rea verlengt contract met Ten Kate Honda

13 september 2010

Jonathan Rea zal ook het komend seizoen in het WK Superbike voor het HANNSpree Ten Kate Team gaan rijden. De Noord-Ier, die momenteel derde staat in het World Superbike kampioenschap, heeft hiertoe een nieuw contract met Ten Kate Honda getekend. 

Jonathan_Rea_HANNSpree_Ten_Kate.jpg

Het Hannspree Ten Kate Honda team heeft bevestigd daar haar rijder Jonathan Rea in 2011 andermaal met zijn Honda CBR1000RR voor de World Superbike kampioenschaptitel zal gaan. Rea kwam in 2008 bij het team voor het World Supersport kampioenschap en werd tweede, achter zijn teamgenoot Andrew Pitt. Hij zit momenteel in het tweede jaar van een driejarig contract met het team en bezet in het klassement van het World Superbike kampioenschap 2010, met tot op heden vier overwinningen op zijn naam, de derde plaats.

De 23-jarige, die oorspronkelijk uit Noord Ierland komt, maar nu op het Isle of Man woont, heeft in de eerste twee seizoenen in het World Superbike kampioenschap een indrukwekkend niveau van volwassenheid en consistentie laten zien. In totaal behaalde hij, met in het seizoen 2010 nog twee ronden (vier races) te gaan, zes raceoverwinningen en 18 podiumplaatsen.

Jonathan Rea
Ik ben echt blij dat ik nog ee n seizoen bij dit fantastische team zal blijven. We zitten allemaal in dezelfde richting en we zijn echt verheugd over de vooruitzichten van de Honda CBR1000RR. Ondanks het feit dat ik nog steeds slechts 23 ben, heeft het team me erg veel geleerd betreffende het racen op wereldkampioenschapniveau, zowel op de baan als daarbuiten en ik ben een rijder geworden, die regelmatig races wint. Ik weet dat ik, om het wereldkampioenschap te kunnen winnen, continuïteit zal moeten hebben en dat heb ik nu. Het is geen geheim dat het mijn ultieme ambitie is om in de GP’s te rijden, maar ik ben volgend seizoen nog steeds maar 24, dus ik ben blij dat ik me in 2011 op de World Superbike titel kan richten en dat ik daarna hopelijk de volgende stap binnen de Honda familie zal kunnen zetten.

Ronald ten Kate – team manager
Het is goed om te zien date en rijder van Jonathan’s kaliber tot op heden zijn gehele carrière bij de Honda familie heeft doorg ebracht. Het is altijd de intentie van de rijder, het team en Honda geweest om samen te blijven en we zijn erg blij dat dit nu gerealiseerd is. Jonathan is in 2008 in de Supersport klasse bij ons gekomen en zijn ruwe talent heeft zich gecombineerd met een geweldige instelling en persoonlijkheid, waardoor hij races is gaan winnen. Volgend jaar zal ons enige doel zijn om die racewinnaar tot een kampioenschapwinnaar te maken.

Carlo Fiorani – sporting manager, Honda Europe Motorcycles
Natuurlijk zijn we allemaal erg trots dat we Jonathan volgend jaar bij Honda zullen houden. Het is duidelijk dat hij momenteel een van de geweldigste talenten in welke wereldkampioenschappaddock dan ook is. Samen met Ten Kate Racing zijn we erg blij dat we ons andermaal een seizoen op de prestigieuze World Superbike kampioenschaptitel kunnen focussen.