Zoeken

Pol Espargaro naar Tech 3 MotoGP

3 augustus 2013
Pol Espargaro gaat het komende seizoen zijn oudere broer Aleix Espargaro vergezellen in de MotoGP. De Tuenti HP40 coureur uit het team van Sito Pons heeft een contract getekend met Tech 3, waar hij de plaats van Cal Crutchlow in zal gaan nemen.

Pol Espargaro

Het nieuws dat Cal Crutchlow de overstap naar Ducati zal gaan maken was nog maar amper bekend of Tech 3 maakte zijn opvolger in het Yamaha Tech 3 MotoGP team al bekend. Pol Espargaro maakte zijn debuut in 2006 in de 125cc, eindigde het kampioenschap in 2010 op de derde plaats en maakte twee jaar geleden de overstap naar de Moto2.

Het afgelopen jaar werd Espargaro runner-up in het Moto2 wereldkampioenschap achter Marc Marquez en ook dit seizoen staat hij tweede in het wereldkampioenschap, ditmaal achter de Brit Scott Redding die eveneens heeft aangekondigd het komend seizoen de stap naar de MotoGP te zullen gaan maken, alleen in welk team is nog niet bekend.

Pol Espargaro wordt teamgenoot van Bradley Smith, die dit jaar al vanuit het Tech 3 Moto2 team doorstroomde naar het Tech 3 team in de MotoGP.