Zoeken

Pirro gaat CRT machine San Carlo Gresini rijden

6 december 2011
Michelle Pirro gaat het komende seizoen de overstap maken naar de MotoGP. De Italiaanse coureur heeft hiertoe een contract ondertekend met het San Carlo Honda Gresini team, waar hij de met FTR chassis en Honda CBR1000RR motorblok uitgerustte CRT machine zal gaan rijden.

Fausto_Gresini_Michele_Pirro

Met het tragische overlijden van Marco Simoncelli en de overstap van Hiroshi Aoyama naar het WK Superbike was het Honda Gresini MotoGP team haar beide coureurs kwijtgeraakt, maar enkele dagen na de laatste Grand Prix van Valencia wist het team de Spanjaard Alvaro Bautista al binnen te lijven.

Nadat het team bekend had gemaakt voor de tweede rijder een CRT motor in te gaan zetten werd Gresini's Moto2 coureur en winnaar van de laatste Moto2 Grand Prix van Valancia Michele Pirro door insiders al gelinkt aan die CRT machine. Pirro zal het komend jaar met de CRT machine gaan rijden, die zal worden opgebouwd uit een FTR rijwielgedeelte en het motorblok van een CBR1000RR Fireblade.

Fausto Gresini:
We hebben er een goed gevoel bij dat we Michele Pirro de kans hebben gegeven zijn talent te laten zien bij een nieuw project als CRT. Hij heeft in de slotfase van het 2011 Moto2 kampioenschap laten zien dat hij technisch in staat is zich als rijder te verbeteren en we geloven dat hij een van de leidende CRT coureurs kan gaan zijn.

Zijn fantastische en werkelijk onvergetelijke overwinning op Valencia was emotioneel voor ons allemaal en heeft ons overtuigd dat hij deze kans waardig is. Daarbij zijn we duidelijk een Italiaans team dus is het ook belangrijk voor ons om dit nieuwe project met een Italiaanse coureur als Michele te beginnen.

Michele Pirro:
Ik ben gelukkig deze beslissing te hebben gemaakt en er trots op deel uit te maken van het San Carlo Honda Gresini team in dit nieuwe avontuur. Het was geen gemakkelijke beslissing, omdat ik oorspronkelijk had gepland om mijn 2011 resultaten in de Moto2 te gaan verbereren, maar het groeiende vertrouwen dat Fausto Gresini tegen het eind van het seizoen in me had liet me geen twijfel over mijn keuze. Ik voel me vereerd om deel uit te blijven maken van deze fantastische groep mensen  en met hen samen te werken aan een ambitieus project dat de toekomst van de MotoGP vertegenwoordigd. Ik hoop het vertrouwen dat zij in mij hebben geschonken te kunnen belonen met resultaten en technische bijdragen aan het team.