Zoeken

Paul Bird Motorsport verliest contract met Kawasaki

6 september 2011
Ze wisten het afgelopen weekend Kawasaki haar eerste overwinning in vijf jaar in het WK Superbike te geven, maar desondanks zal het team van Paul Bird Motorsport het volgend seizoen niet meer het officiële Kawasaki fabrieksteam zijn. Nog voor de WK Superbike race op de Duitse Nürburgring had Paul Bird Motorsport te horen gekregen dat hun contract met Kawasaki niet zou worden verlengd.

Tom_Sykes_Kawasaki_Nurburgring_2011_victory

Over de exacte redenen werden door Kawasaki geen uitspraken gedaan, maar al eerder werd gesuggereerd dat Kawasaki haar WK Superbike activiteiten bij het Spaanse Provec Motocard.com Team, dat momenteel al in het WK Supersport actief is, zou willen onderbrengen. Het beëindigen van het contract met Paul Bird Motorsport betekent ook het einde van de samenwerking met Tom Sykes, die afgelopen zondag Kawasaki haar eerste overwinning in vijf jaar in het WK Superbike wist tegen, aangezien Sykes rechtstreeks bij PBM onder contract staat.

Volgens teamleider Paul Bird was het bericht dat het contract met Kawasaki niet zou worden verlengd een flinke klap die moest worden verwerkt, maar wist het team dit op magistrale wijze te beantwoorden door direct de beste prestatie van het seizoen neer te zetten. "Naast het team had ook Tom (Sykes, red.) te horen gekregen dat van zijn diensten geen gebruik meer zou worden gemaakt, dus hoe beter een punt te maken dan de fabriek haar eerste overwinning in vijf jaar te geven," aldus Bird die dat nog ironisch afronde met een "Je moet het ze toegeven, ze maken geweldige beslissingen, niet?"

Volgens Bird is het ontslag ook een gelukkig voorteken voor het team en is hij verheugd voor zowel Tom als het team, dat de afgelopen jaren meermaals zware en onaangename periodes doormaakte. "Het is jammer dat we het niet tot een goed eind kunnen brengen, gezien al het harde werk, maar het sluiten van de ene deur opent weer een andere deur en we kijken dan ook uit naar de nieuwe uitdagingen, mochten we besluiten door te gaan," aldus Bird.

Met welke coureurs Kawasaki het volgend seizoen in het WK Superbike zal aantreden is nog niet bekend. Naar verwachting zal Joan Lascorz, die in zijn WK Supersport periode al voor het Motocard.com Kawasaki team reed, bij het fabrieksteam blijven. Voor wat betreft het andere zitje worden in de wandelgangen de namen van Marco Melandri (die een 2012 contract met Yamaha, tot het merk aankondigde zich officieel terug te trekken) en Randy de Puniet genoemd.

Volgens een woordvoerder van Kawasaki is het echter niet uit te sluiten dat Sykes alsnog bij het team zal blijven en is Kawasaki momenteel met meerdere coureurs in onderhandeling, waaronder ook Tom Sykes.