Zoeken

Pata Honda Team gepresenteerd

20 januari 2013
Tijdens de Bike Expo Show in Verona heeft het Ten Kate Honda Team de nieuwe kleuren van de WK Superbike en WK Supersport racers onthuld. Het Pata Honda team treed het komend seizoen in het WK Superbike met de Britten Jonathan Rea en Leon Haslam aan, terwijl in het WK Supersport team de Italiaan Lorenzo Zanetti en onze Nederlander Michael van der Mark de kleuren van Pata Honda zullen gaan verdedigen.

Pata Honda_Jonathan_Rea 

Enkele dagen voor de eerste test van het 2013 seizoen op het circuit van Jerez werd het Pata Honda team in Verona aan het Italiaanse publiek gepresenteerd. Voor Jonathan Rea wordt 2013 zijn zesde seizoen voor het Ten Kate Team. In 2007 maakte Rea zijn debuut in het Ten Kate Supersport Team, Pata Honda_Leon_Haslamom een jaar later naar het WK Superbike over te stappen. Sindsdien is de Noord-Ier verbonden met het Honda fabrieksteam. Zijn beste resultaat behaalde Rea in 2010, toen hij met vier overwinningen - waaronder de dubbel op Assen - vierde werd in de eindstand. Het afgelopen seizoen eindigde Rea het kampioenschap op de vijfde plaats.

Na een ronduit teleurstellend seizoen heeft Hiroshi Aoyami binnen het Honda fabrieksteam het veld moeten ruimen voor de Brit Leon Haslam, die daarmee na vier jaar weer terug is bij Honda. Haslam reed de laatste twee jaar in het BMW-Motorrad fabrieksteam, maar kwam met de S1000RR niet goed uit de verf. Haslam behaalde een jaar eerder, in 2010, zijn grootste succes door op de Alstare Suzuki GSX-R1000 net naast de wereldtitel te grijpen.

Het Pata Honda supersport team bestaat dit jaar uit twee debutanten. Meest belangrijk voor ons Nederlanders is uiteraard de aanstelling van Michal van der Mark, die het afgelopen seizoen in het Ten Kate Junior Team op indrukwekkende wijze de Superstock 600 titel in de wacht wist te slepen. Van der Mark begon zijn carrière in het ONK 125cc, wat hij in 2008 en 2009 op naam wist te schrijven. In 2010 zou van der Mark doorstoten naar de 125cc Grand Prix, maar het Lambretta Reparto Corse trekt zich gedurende het seizoen uit het wereldkampioenschap terug waarna hij voor het Ten Kate Junior Team en de Superstock 600 kiest. In zijn eerste volle seizoen Superstock 600 eindigde van der Mark met 4 overwinningen op de 3e plaats, om het afgelopen seizoen met 6 overwinningen de titel voor zich op te eisen.Tijdens een eerste kennismaking met de WK Supersport CBR600RR was de 20-jarige coureur uit Gouda al behoorlijk snel geweest en is voor het komende seizoen zeker iemand om rekening mee te houden.

Pata Honda_Michael_van_der_Mark

Van der Mark rijdt in het WK Supersport team naast de Italiaan Lorenzo Zanetti, die net als van der Mark zijn debuut in het Supersport wereldkampioenschap maakt. Pata Honda_Lorenzo_ZanettiDe inmiddels 25-jarige Italiaan maakte zijn internationaal debuut in de 125cc, om na zes niet bepaald indrukwekkende seizoenen in 2010 de overstap naar de Superstock 1000 te maken. Het eerste seizoen bracht Zanetti het op de Ducati 1198 tot de 7e plaats, om een jaar later op de BMW Motorrad Italia S1000RR het Superstock 1000 kampioenschap op de 3e plaats te eindigen. Het afgelopen seizoen reed Zanetti voor het Pata Ducati team in het WK Superbike, maar kwam niet verder dan een 17e plaats in de eindklassering.

Het Pata Honda team zal de komende week afreizen naar het Zuid-Spaanse Jerez voor een eerste test ter voorbereiding van het 2013 seizoen. Na Jerez zal het team terugkeren naar Nieuwleusen, om zich voor te bereiden op de trip naar Australië waar voor aanvang van de eerste wedstrijd van het 2013 seizoen nog een officiële wintertest op Phillip Island op de agenda staat.