Zoeken

ParkinGO MV Agusta tekent Rolfo en Iddon

18 december 2012
Het MV Agusta ParkinGO WK Supersport team zal met voormalig Grand Prix coureur Roberto Rolfo en nieuwkomer Christian Iddon het komende seizoen gaan aantreden in het WK Superbike. Met een ervaren rot als Rolfo en debutant Iddon, die al ervaring heeft met de Triumph Daytona 675 in het BSB, ziet MV Agusta haar rentree op mondiaal wegrace niveau met vertrouwen tegemoet.

MV Agusta_Parkingo_Rolfo_Iddon

Hoewel van een grote doorbraak nooit echt sprake is geweest kan Roberto Rolfo terugkijken op een indrukwekkende Grand Prix carrière. De 32-jarige Italiaan maakte in 1996 zijn debuut in de 250cc, waar hij vanaf 2001 met regelmaat op het podium te vinden was. Zijn hoogtepunt haalde Rolfo in 2003, toen hij hij vice-wereldkampioen werd achter Manuel Poggiali.

In 2005 maakte Rolfo de overstap naar de MotoGP met het Pramac Ducati Team, waar hij na een niet succesvol seizoen aan de kant werd gezet. In 2006 maakte Rolfo zijn debuut in het WK Superbike op een privé Ducati van het Caracchi Ducati team, een jaar werd hij teamgenoot van James Toseland in het HANNspree Honda Ten Kate team. Zijn WK Superbike carrière kwam echter niet van de grond, waardoor hij in 2010 terugkeerde naar de Grand Prix in het Moto2 kampioenschap en in 2011 de Moto2 race in Maleisië wist te winnen.

Roberto Rolfo:
Ik ben echt blij om het 2013 WK Supersport kampioenschap te rijden op de MV Agusta F3 en deel uit te maken van een professioneel team als ParkinGO. Ik wil hen danken voor deze unieke kans om met zulk een historisch merk te rijden in het jaar van hun comeback op mondiaal wegrace niveau. Ik ben echt gemotiveerd en zal mezelf 100% geven om alle doelen te halen in de top van deze klasse.

De 27-jarige Christian Iddon heeft pas drie jaar ervaring als wegrace motorcoureur, na een succesvolle carrière in het Britse Supermoto kampioenschap te hebben gehad. De Britse coureur kwam uit in het Britse Supersport kampioenschap en reed ook enkele wedstrijden op mondiaal niveau. In September schreef hij geschiedenis door op de Oxford TAG Triumph de eerste race van het Britse kampioenschap op buitenlandse bodem (Assen) op naam te schrijven.