Zoeken

Officieel: Rossi naar Yamaha

12 augustus 2012
De kogel is door de kerk. Vijf dagen voor het door ons al gepubliceerde bericht naar verluid officieel bekend zou worden gemaakt hebben zowel Ducati als Yamaha in een officieel persbericht kenbaar gemaakt dat de nog steeds immens populaire Valentino Rossi de komende twee jaar weer naar Yamaha terug zal keren.

Rossi_Yamaha_MotoGP

Met de komst van Rossi gaat Yamaha terug naar het succesvolle team dat het merk in totaal vijf wereldtitels bracht: vier voor Valentino Rossi en één Jorge Lorenzo, die sinds 2008 voor het Yamaha fabrieksteam rijdt en in zijn eerste drie seizoenen al teamgenoot van Rossi was. In de zeven seizoenen dat Rossi voor Yamaha reed behaalde hij naast 4 wereldtitels 46 overwinningen, 30 pole positions en 84 podiums

Behalve dat Rossi een tweejarig contract met Yamaha heeft getekend, om in 2013 en 2014 te rijden in de MotoGP, is door Yamaha geen verdere informatie vrijgegeven. Italiaanse media, die al eerder over de komst van Rossi naar Yamaha hadden bericht, wisten destijds echter te melden dat Rossi ook betrokken zal worden bij de ontwikkeling van de nieuwe R1, waarmee hij in 2015 naar het WK Superbike zal gaan. Yamaha zou volgens die informatie in 1014 al terugkeren naar dat prestigieuze wereldkampioenschap.