Zoeken

Officieel: Dovizioso naar Ducati

23 augustus 2012
Het gerucht deed al meteen de ronde nadat Rossi's vertrek bij Ducati wereldkundig was gemaakt, maar nu is het officieel: Andrea Dovizioso heeft een tweejarig contract getekend met Ducati en heeft daarmee het laatste officiële fabriekszitje in beslag kunnen nemen.

Andrea_Dovizioso_Dutch_TT

Hoewel Dovizioso's teamgenoot Cal Crutchlow al langere tijd met Ducati in verband werd gebracht had Andrea Dovizioso duidelijk de beste papieren in handen om het komend seizoen de plek van Valentino Rossi in het Ducati fabrieksteam in te nemen. De spraakmakende Italiaan, die momenteel vierde in het wereldkampioenschap staat, moest dit seizoen het Repsol Honda fabriekszitje inruilen voor een semi-fabriekszitje in het Tech 3 Yamaha team en had daarbij al aangegeven het komende seizoen weer op een fabrieksfiets te willen zitten.

Dovizioso had daarbij in eerste instantie zijn zinnen gezet op een zitje in het Yamaha fabrieksteam, als teamgenoot van Jorge Lorenzo, maar kon een streep door dat plan trekken nadat bekend was geworden dat Yamaha Rossi had gecontracteerd. Met Rossi naar Yamaha kwam het zitje bij Ducati in zicht, maar Dovizioso wilde alleen naar Ducati gaan als kersverse eigenaar Audi garanties kon geven voor wat betreft de ontwikkeling van de nieuwe machine.

Gabriele Del Torchio, Ducati President:
De overeenkomst met Andrea Dovizioso bevestigd de primaire interesse in racing van de fabriek, wat een actief en strategisch deel van Ducati's DNA en erfgoed is. Het is met groot plezier dat ik Andrea kan verwelkomen en daarmee onze beste inspanningen hebben gebundeld voor het MotoGP wereldkampioenschap. Samen met Nicky Hayden, met wie we al een nieuwe overeenstemming hebben gemaakt, zijn we ervan overtuigd ons ontwikkelingsprogramma voort te kunnen zetten om te kunnen deelnemen en de resultaten te kunnen neerzetten als beloning van onze inzet en het vertrouwen dat onze sponsoren, partners en fans al die tijd hebben getoond.

Filippe Preziosi, Algemeen directeur Ducati Corse:
Andrea's technische gevoeligheid en vaardigheden als testrijder zijn van grote waarde, evenals zijn talent en toewijding. De wetenschap hem binnen het team te hebben en in staat te zijn op zijn medewerking te kunnen rekenen is een aanvullende prikkel om door te gaan met de groei en ontwikkeling van ons MotoGP project. Hij is zich bewust van het werk dat moet worden verricht en hij benadert het met enthousiasme en vertrouwen, wat fundamentele vereisten zijn om successen te behalen en in dit uitdagende kampioenschap competitief te zijn.

Met het aantrekken van Dovizioso kan Cal Crutchlow een streep trekken door zijn plan naar het Ducati fabrieksteam. De Britse Tech 3 coureur kan ervoor kiezen bij het Franse Yamaha team te blijven, als teamgenoot van Bradley Smith, of de overstap te maken naar een ander Satelietteam.