Zoeken

Nieuwe kleuren Pramac Ducati

17 maart 2010

PramacRacing(3)-S.jpg

Voordat op 11 april het 2010 MotoGP wereld-kampioenschap losbarst vindt in Qatar op donderdag- en vrijdagavond de laatste MotoGP test plaats. Het Pramac team, met de coureurs Mika Kallio en Aleix Espargaro, koos deze locatie om haar nieuwe kleuren aan de wereld te tonen. Zie onderstaand filmpje.

Het team is niet veranderd, wel de filosofie en daarmee dus de kleuren. De Ducati's Desmosedici van het team rijden vanaf nu in het limegreen en wit (met Pramac logo) over de circuits. De kleur heeft alles te maken met de nieuwe denkwijze van het team waarbij het grootste probleem ter wereld voorop staat; het behouden van de omgeving waarin wij leven.

Pramac_machine.jpg

Men doet er alles aan om de activiteiten in de paddock zo milieu vriendelijk uit te voeren door zonnepanelen en windturbines (Phillip Starck design) te gebruiken waar het kan. Ook zal het team zo veel mogelijk gebruik maken van gerecycled en recyclebaar materiaal en daarmee is dit het eerste team dat, naast energie vretende racemachines de baan opsturen, ook aan de leefomgeving denkt.
Volgens de heer Paolo Campinoti - CEO van de Pramac Group - is het niet alleen maar een kwestie van imago. De kleuren zullen inderdaad anders zijn dan in voorgaande jaren maar we zullen tevens een aantal activiteiten ontplooien die de leefomgeving zo 'groen' mogelijk moeten zien te houden.

Paolo Campinoti:
We hopen hiermee dat miljoenen MotoGP fans wereldwijd zich bewust worden en de wereld waarin we leven met respect behandelen. We willen en kunnen een verschil maken, een ieder van ons, en gedurende dit seizoen zal ons Green Energy Team het verschil proberen te maken door middel van diverse eco-vriendelijke initiatieven.


Vooruitkijkend naar het 2010 MotoGP seizoen zei hij:

Onze coureurs zullen het beste geven op de baan, en ik ben er van overtuigd dat we goede resultaten zullen boeken. Vorig seizoen was misschien wel het minste van al onze jaren in de MotoGP, ondanks de titel van 'rookie of the year' voor Mika Kallio. Dit jaar zal hij de stap vooruit moeten maken en constant strijden om top 8 plaatsen. Aleix Espargaro kan makkelijk in zijn buurt komen gezien de goede resultaten in de laatste races van 2009.

Pramac_coureurs2.jpg
Mika Kallio (li.) en Aleix Espargaro moeten punten gaan pakken voor het Pramac Geen Energy Team.


Door voor top tien noteringen en hoger te gaan legt Campinoti de lat hoog maar hij dicht zijn team goede kansen toe:

Buiten de drie top coureurs die momenteel een gat ten opzichte van de rest hebben (Rossi, Stoner en Lorenzo) is er achter hun ruggen van alles mogeljjk. Na de nieuwe Ducati's op de baan te hebben gezien ben ik zeer overtuigd. Er is van de winter goed werk verricht bij Ducati en ze hebben ons een zeer competitieve machine bezorgd. De twee officiele Ducati's stonden in de top drie (laatste test op Sepang) en dat gaf me groot vertrouwen maar het feit dat onze machines ver achter bleven maakte me wat bezorgd. Ik heb direct een overleg gepland met de coureurs om te kunnen begrijpen wat er aan de hand was. Beide spraken ze over enige problemen die ze hadden ondervonden bij hun testwerk, en ik zag in hun ogen dat ze zich willen bewijzen. Deze test in Qatar zal zeker anders zijn.

Pramac_Ducs.jpg

Of het iets zal uithalen is nog maar de vraag maar het initiatief en statement zijn goed, en na het vertrek van Kawasaki uit de MotoGP is het sowieso goed dat er weer 'groene' machines op de MotoGP grid staan.